Γέμισαν τα λιμάνια των Ρώσων από εισαγόμενα μεταχειρισμένα –Κορεάτες και Κινέζοι δίνουν τη λύση στο εμπάργκο

Βλαδιβοστόκ αυτοκίνητα

Σημαντική αύξηση στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σημειώνεται στη Ρωσία, αφού το εμπάργκο της Δύσης έδωσε πρόσφορο έδαφος σε Κορεάτες και Κινέζους να προωθήσουν τα αυτοκίνητά τους στη χώρα.

Κατά 33% έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, την κύρια είσοδο πλέον των οχημάτων στη χώρα, ξεπερνώντας ήδη τα 78.000 αυτοκίνητα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα που έμπαιναν στη χώρα από τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, να ταξιδεύουν πλέον μέσω των ανατολικών λιμανιών της χώρας, αφού οι δρόμοι από τα λιμάνια των παραπάνω θαλασσών είναι πλέον μπλοκαρισμένοι.

Βλαδιβοστόκ λιμάνι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, στη θέση των κραταιών Maerdk, MSC και CSA CGM που αποχώρησαν από τη χώρα λόγω του εμπάργκο, οι Ρώσοι βρήκαν τη λύση και πλέον μικρότερες ασιατικές εταιρείες μπήκαν στην αγορά και διαχειρίζονται αυτές τα φορτία των αυτοκινήτων που φθάνουν στη χώρα δίνοντας λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

Από πού προέρχονται όμως αυτά τα αυτοκίνητα; Οι Κορεάτες και οι Κινέζοι βρήκαν την ευκαιρία και πλέον, στη θέση των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων αυτοκινήτων που λόγω του εμπάργκο δεν μπορούν να εισαχθούν στη χώρα, οι Ρώσοι αγοράζουν κατά ριπάς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από τις δύο ασιατικές χώρες.

Βλαδιβοστόκ λιμάνι

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του λιμανιού του Βλαδιβοστόκ, αυτή τη στιγμή όλα τα πάρκινγκ είναι γεμάτα αυτοκίνητα και αναζητούνται συνεχώς νέοι χώροι αποθήκευσης, ενώ πολλές φορές στα πλοία που μεταφέρουν αυτοκίνητα και θέλουν να μπουν στο λιμάνι υπάρχει σειρά για το ποιο θα ξεφορτώσει πρώτο και αυτό θα συμβεί μόνο όταν ελευθερωθεί κάποιος χώρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα καινούργια αυτοκίνητα, αν και σε λιγότερο βαθμό μιας και η παραγωγή είναι συγκεκριμένη. Μεγάλοι ωφελημένοι είναι οι Κορεάτες της Hyundai και της Kia, οι οποίοι στέλνοντας συνεχώς αυτοκίνητα στη χώρα έχουν καταφέρει να βάλουν τις δύο μάρκες τους μέσα στο Top 3 των πωλήσεων της Ρωσίας.

Βλαδιβοστόκ λιμάνι

Από την πλευρά των Κινέζων, μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας είναι σε συζητήσεις για να εξαγοράσουν τα εργοστάσια που άφησαν οι δυτικοί και αμερικανοί, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή της Chery, που σχεδιάζει να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εντός των ρωσικών συνόρων για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Θυμίζουμε ότι στη Ρωσία τα εργοστάσια των Ευρωπαίων και Αμερικανών είναι ανενεργά από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα, με μερικά τρανταχτά παραδείγματα όπως τα μεγάλα εργοστάσια της VW στην Kaluga και στη Nizhny Novgorod, αλλά και το νεότερο, αυτό της Mercedes-Benz στη Μόσχα που είχε ανοίξει το 2019, να διατηρούν για 6 μήνες κλειστές τις πύλες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ