Γέφυρα καταρρέει από το χιόνι και παρασύρει αυτοκίνητα (Video)

Γέφυρα καταρρέει

Μια γέφυρα κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού παρασύροντας αυτοκίνητα και προκαλώντας τον τραυματισμό 10 ατόμων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν τις αντοχές των πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στις υποδομές και ειδικότερα στο οδικό δίκτυο.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ειδικότερα στο Pittsburgh οπού μια γέφυρα κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού που είχε συσσωρευτή σε αυτήν.

Τη συγκεκριμένη γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε το 1970, χρησιμοποιούσαν περισσότερα από 14.500 οχήματα ημερησίως και τα ευρήματα του περιοδικού ελέγχου το 2019 είχαν φέρει στο φως ορισμένες φθορές στο οδόστρωμά της.

Γέφυρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς τα σχεδόν τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τότε σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή συνέβαλλαν στην κατάρρευση της γέφυρας, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ατόμων.

Το video και οι φωτογραφίες από το σημείο παραπέμπουν σε χολιγουντιανή παραγωγή, καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι μια γέφυρα θα μπορούσε να καταρρεύσει με αυτόν τον τρόπο παρασύροντας δεκάδες οχήματα.

Μεταξύ αυτών και ένα λεωφορείο, οι επιβάτες του οποίου χρειάστηκαν να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν από το σημείο.

Γέφυρα

Ευτυχώς για όλους, κανένας από τους τραυματισμούς δεν θεωρείται σοβαρός και πλέον οι αρχές καλούνται να διερευνήσουν το γεγονός ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ενός παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πόλη του Pittsburg επισκέφθηκε σήμερα και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο πλαίσιο εκστρατείας για τη συγκέντρωση κονδυλίων τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη συντήρηση των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.          

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ