Ο δρόμος του James Bond –Αυτή είναι η διαδρομή που κάθε λάτρης της οδήγησης πρέπει να κάνει

Furka Pass 1

Το ελβετικό αλπικό πέρασμα έχει μακρά ιστορία που ξεκινά τον 14ο αιώνα. Η φήμη όμως του Furka Pass γιγαντώθηκε το 1964 όταν ο Σον Κόνερι οδήγησε την Aston Martin DB5 του ως James Bond.

Η διαδρομή μήκους 70 χιλιομέτρων του Furka Strasse, μεταξύ των πόλεων Brig και Andermatt, ονομάζεται στο υψηλότερο τμήμα της μεταξύ των πόλεων Gletsch και Andermatt στην ελβετική αλπική περιοχή Obergoms, το πέρασμα Furka. Προσφέρει θέα στους παγετώνες, τις απόκρημνες βουνοκορφές και τις γραφικές δασώδεις περιοχές.

Furka Pass 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι περίεργο ότι οι σκηνές της ταινίας 007 Goldfinger γυρίστηκαν εδώ, καθώς το Furka Pass είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές των Άλπεων στην Ελβετία, αν όχι στον κόσμο.

Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του περάσματος είναι ασφαλτοστρωμένο και μόνο μερικά τμήματα του παλιού λιθόστρωτου μας θυμίζουν πώς ήταν να διασχίζεις τις Άλπεις πριν από εκατό χρόνια.

Σε κάθε στροφή της διαδρομής μας περιμένει μια διαφορετική θέα και οι οδηγοί καταλαβαίνουν πολύ εύκολα γιατί το πέρασμα Furka επιλέχθηκε για τη λήψη σκηνών της ταινίας James Bond Goldfinger του 1964.

Καθώς οδηγούν κατά μήκος του δρόμου του περάσματος, μπορούν να δουν το τρένο που ταξιδεύει στο Furka Pass να περνάει μέσα από την πλαγιά του βουνού, δημιουργώντας ένα γραφικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς.

Furka Pass Hotel Belvedere
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Furka Pass είναι ανοιχτό από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Νοεμβρίου και κλείνει κατά τη διάρκεια του του χειμώνα. Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και οι χιονοστιβάδες, το πέρασμα Furka ανοίγει.

Θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο κλειστό Hotel Belvedere, ακριβώς δίπλα από τον παγετώνα. Κάποτε ήταν ένα μοναδικό ξενοδοχείο στη μέση των φυσικών «θαυμάτων» του ελβετικού αλπικού τοπίου. Επίσης ο Σον Κόνερι έμεινε εδώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Goldfinger, πριν κλείσει οριστικά, επειδή δεν μπόρεσε να προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες λόγω της μείωσης του παγετώνα με τη συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ