Φτιάχνει αυτοκίνητα η Ελλάδα; Ρωτήσαμε το ChatGPT και η απάντησή του μας άφησε άφωνους

Rivian plant

Σε αντίθεση με ό,τι γνωρίζουμε, η απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης στο ερώτημα αν η Ελλάδα παράγει τα δικά της αυτοκίνητα ήταν καταφατική.

Μια πονεμένη ιστορία αποτελεί το κεφάλαιο «ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία», δεδομένου ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο «Made in Greece» αυτοκίνητo, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες έχουν εκπροσώπηση στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Στο παρελθόν υπήρχαν κάποιες εταιρείες που είχαν να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα στον συγκεκριμένο κλάδο, χωρίς, όμως, να καταφέρνουν να μακροημερεύσουν.

Οι λέξεις, λοιπόν, «Ελλάδα» και «αυτοκινητοβιομηχανία» είναι αντίθετες. Ή μάλλον όχι; Και εξηγούμαστε: Στο πλαίσιο ενός… εποικοδομητικού διαλόγου με τον σύγχρονο παντογνώστη ChatGPT, η κουβέντα έφτασε στο αν η Eλλάδα παράγει το δικό της αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και κάπου εκεί το ChatGPT μας άφησε άφωνους:

«Ναι, η Ελλάδα έχει μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Ωστόσο, η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι περιορισμένη σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Μια από τις κύριες εταιρείες που παράγει αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι η ΤΕΝΕΚΑ (Τεχνικά Εργαστήρια Νέας Κίου Α.Ε.), η οποία κατασκευάζει το μικρό αστικό αυτοκίνητο "Babec" στη Νέα Κίο, στην Πελοπόννησο», ήταν η απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων στη Νέα Κίο Αργολίδας; Χωρίς να γνωρίζουμε κάτι;» Ήταν η απορία που αναδύθηκε στο μυαλό όλων μας.

εργοστάσιο αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά, αναζητώντας στο διαδίκτυο το παραμικρό ίχνος πληροφορίας για την εταιρεία ΤΕΝΕΚΑ. Η όποια προσπάθειά μας, ωστόσο, αποδείχθηκε άκαρπη.

Επομένως, ζητήσαμε από το ChatGPT να μας παραθέσει την… πηγή του, ενημερώνοντάς το ότι για τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν βρέθηκε η παραμικρή πληροφορία.

εργοστάσιο αυτοκινήτων

«Ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. Είναι δυνατόν να υπήρξε μια παρεξήγηση στην παροχή πληροφοριών. Μετά από περαιτέρω έρευνα, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε εταιρεία με την ονομασία "ΤΕΝΕΚΑ" ή σε αυτοκίνητο με την ονομασία "Babec". Φαίνεται ότι η πληροφορία που παρέθεσα είναι ανακριβής.

Ευχαριστώ που το επισημάνατε και ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. Αν έχετε άλλες ερωτήσεις ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ μην διστάσετε να ρωτήσετε», ήταν η απάντηση που μας έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη.

Επομένως, η ύπαρξη ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν μάλλον ένα... αποκύημα της φαντασίας του ChatGPΤ, το οποίο όπως γνωρίζουμε κάνει και λάθη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ