Αυτό είναι το φθηνότερο 7θέσιο SUV της Ευρώπης – Πότε έρχεται Ελλάδα

Dacia Jogger

H Dacia δημιουργεί ένα ακόμα SUV το οποίο φιλοδοξεί να πλαισιώσει το άκρως επιτυχημένο Duster, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο προσιτού επταθέσιου οχήματος ελευθέρου χρόνου της Ευρώπης.

Με χώρο αποσκευών ο οποίος ξεκινά από τα 607 λίτρα και έως επτά θέσεις στο εσωτερικό του, το Dacia Jogger φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Κι αυτό όχι γιατί πρόκειται να ακολουθήσει το ούτως ή άλλο πετυχημένο παράδειγμα του καταξιωμένο Duster, αλλά γιατί παρά τις πληθωρικές διαστάσεις του και τους γενναιόδωρους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, το Jogger αποτελεί και την πιο προσιτή επιλογή στην κατηγορία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Jogger

Το Dacia Jogger ισορροπεί με απόλυτη επιτυχία ανάμεσα στις πολυχρηστικές ιδιότητες ενός MPV και τον εκδρομικό χαρακτήρα ενός crossover ή αν προτιμάτε ενός SUV, αξιοποιώντας το μήκος των 4,55 μέτρων και την απόσταση των 20 εκατοστών την οποία διατηρούν οι μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός του από το έδαφος.

Στην επταθέσια διαμόρφωσή του, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 160 λίτρα, αριθμός ο οποίος αυξάνεται στα 607 λίτρα στην περίπτωση που καταργήσει κανείς την τρίτη σειρά καθισμάτων ή ακόμα και τα 1.819 λίτρα αναδιπλώνοντας και τα υπόλοιπα καθίσματα.

Dacia Jogger
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάλαμος επιβατών του Dacia Jogger προσφέρει 56 διαφορετικές διαμορφώσεις, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακή ευελιξία και πρακτικότητα.

Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του Dacia Jogger αποτελεί ο κινητήρας διπλού καυσίμου με τον οποίο εφοδιάζεται και προέρχεται από την γκάμα των Dacia Duster και Sandero. Πρόκειται για τον τρικύλινδρο-υπερτροφοδοτούμενο σύνολο βενζίνης-υγραερίου το οποίο αποδίδει 100 ίππους και 160 Nm ροπής, ξεχωρίζοντας για την εντυπωσιακή αποδοτικότητά του.

Dacia Jogger

Στην γκάμα του επταθέσιου SUV της Dacia προσφέρεται και η έκδοση βενζίνης του 1,0 λίτρου με απόδοσης 110 ίππων και 200 Nm ροπής, η οποία μάλιστα προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι εκδόσεις του Jogger προσφέρονται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, γεγονός που διαφοροποιεί την γκάμα και ως έναν βαθμό τον προσανατολισμό του νέου SUV της Dacia από εκείνον του Duster.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Jogger

Δίχως αμφιβολία, πάντως, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Dacia Jogger σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού είναι οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές του.

Αναλυτικότερα, στη γαλλική αγορά όπου η διάθεση του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει το Dacia Jogger με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης-υγραερίου έχει αφετηρία τα 14.990 ευρώ στην πενταθέσια διαμόρφωση και τα 15.750 ευρώ στην επταθέσια.

Dacia Jogger
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, η άφιξη του Dacia Jogger πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο, με τις τιμές του να μην απέχουν σημαντικά από εκείνες της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ