Το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου τώρα κοστίζει κάτω από 4.000 ευρώ

Wuling Hongguang Mini EV 1

Ακόμα φθηνότερο είναι το Mini EV, ένα από τα επί σειρά ετών κορυφαία σε πωλήσεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Μεγάλη είναι η εμπορική επιτυχία που συνεχίζει να γνωρίζει το λιλιπούτειο μοντέλο Mini EV της κινεζικής Wuling Motors, όπως μαρτυρούν και οι παγκόσμιες πωλήσεις του, που το περασμένο έτος πλησίασαν τις μισό εκατομμύριο μονάδες.

Παρ’ όλα αυτά, το αυτοκίνητο των 2,92 μέτρων και μόλις 665 κιλών δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στο Top 3 των παγκόσμιων ηλεκτρικών best-sellers, γεγονός που ανάγκασε την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία να λανσάρει ένα νέο προωθητικό πρόγραμμα που θα επιτρέψει στο Mini EV να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Wuling Mini EV

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η εταιρειά ανέφερε ότι οι τιμές του μοντέλου μειώθηκαν στα 29.800 γουάν, ήτοι στα 3.922 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, δηλαδή πλέον είναι κατά περίπου 400 ευρώ φθηνότερο απ’ ό,τι πριν.

Σύμφωνα με αναλυτές, πλέον το κόστος μιας μπαταρίας, το οποίο αντιπροσωπεύει έως και το 40% της συνολικής αξίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό, επιτρέποντας στους Κινέζους κατασκευαστές να προχωρήσουν σε σημαντικές μειώσεις τιμών κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Wuling Mini EV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι το Wuling Mini EV έχει κάνει την εμφάνισή του και στην ευρωπαϊκή αγορά και συγκεκριμένα στην Ισπανία, στην έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα 20,4 ίππων στον πίσω άξονα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 100 χλμ./ώρα και η αυτονομία κίνησης αγγίζει τα 170 χλμ. χάρη σε μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 13,9 kWh.

Wuling Mini EV

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται air conditioning, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού, κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, αισθητήρες βροχής, φώτα ομίχλης κ.ο.κ.

Αυτό, ωστόσο, που προβληματίζει τον υποψήφιο αγοραστή του μοντέλου στην Ιβηρική Χερσόνησο είναι η τιμή του, που λόγω των μεταφορικών και των δασμών ανέρχεται σε περίπου 15.000 ευρώ, δηλαδή ειναι υπερτριπλάσια απ’ ό,τι στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ