Το φθηνό αξεσουάρ που μπορεί να σώσει το αυτοκίνητό σου από τη ζέστη -Κοστίζει μόλις 2 ευρώ

Ζέστη αυτοκίνητο

Με μόλις 2 ευρώ ο οδηγός μπορεί να εξασφαλίσει ότι όταν εισέρχεται στο αυτοκίνητό του η καμπίνα είναι δροσερή.

Την εμφάνιση του έχει κάνει το πρώτο κύμα έντονης ζέστης του φετινού καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας να ξεπερνάει τους 39 βαθμούς.

Η εκτόξευση του υδράργυρου επηρεάζει και τις μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο, ειδικά όταν εισέλθουμε σε αυτό όταν βρισκόταν επί ώρες σταθμευμένο στο λιοπύρι.

Αναμφίβολα, για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στις καυτές ακτίνες του ήλιου το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε ένα σκιερό μέρος προκειμένου να αφήσουμε το ΙΧ μας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν είναι εύκολο και έτσι η στάθμευση του αυτοκινήτου μας κάτω από τον ήλιο είναι μονόδρομος.

Ακόμα, όμως, και υπό αυτές τις συνθήκες, η μετατροπή του οχήματός μας σε… καζάνι που βράζει μπορεί να αποτραπεί χάρη σε ένα αξεσουάρ το οποίο δεν κοστίζει τίποτα περισσότερο από… δύο μονόευρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ηλιοπροστασία αυτοκινήτου

Πρόκειται για τη γνωστή στη συντριπτική πλειονότητα των οδηγών ηλιοπροστασία που τοποθετείται στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η ηλιοπροστασία αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, με αποτέλεσμα να διατηρείται το εσωτερικό του αυτοκινήτου δροσερό, όσο είναι παρκαρισμένο.

Παράλληλα, η ηλιοπροστασία αποτρέπει την πρόκληση φθορών στο ταμπλό και τις ταπετσαρίες, τα οποία αποτελούν τμήματα της καμπίνας που είναι ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες.

ηλιοπροστασία αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δροσερή την καμπίνα του αυτοκινήτου κρατάει και η αντιηλιακή προστασία για τα πλαϊνά τζάμια. Πρόκειται για τα λεγόμενα σκίαστρα τα οποία «κλείνουν» μία ακόμη… δίοδο και επίσης κοστίζουν μόλις λίγα ευρώ.

Η παρουσία τους, ωστόσο, στα μπροστινά πλευρικά τζάμια συστήνεται μόνο όταν το όχημά μας βρίσκεται σταθμευμένο, μιας και διαφορετικά εμποδίζουν την ορατότητα μας.

Από την άλλη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εν κινήσει στα πίσω παράθυρα, προστατεύοντας τα παιδιά μας, που κάθονται στα πίσω καθίσματα, από τις ακτίνες του ήλιου, την ίδια ώρα που συνδράμουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, μιας και μειώνεται η ανάγκη ενεργοποίησης του ενεργοβόρου συστήματος κλιματισμού.

ηλιοπροστασία αυτοκινήτου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγορά κυκλοφορούν διαφόρων ειδών ηλιοπροστασίες και σκίαστρα. Η ηλιοπροστασία καλό θα είναι να καλύπτει ολόκληρο το παρμπρίζ και τα σκίαστρα ολόκληρα τα πλαϊνά παράθυρα, μιας και η αποτελεσματικότητά τους θα είναι ελλιπής. Εννοείται ότι θα πρέπει να ελέγξετε το μέγεθος του παρμπρίζ σας πριν το αγοράσετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ