Με αυτό το φθηνό αξεσουάρ μπορείς να εντοπίζεις το αυτοκίνητο σου -Ποιοι το μοιράζουν δωρεάν

airtags

Με τις ευλογίες των αστυνομικών αρχών οι συσκευές AirTags της Apple αποτελούν τη νέα δωρεάν «ασπίδα προστασίας» που εξαπλώνεται διαρκώς.

Αύξηση σημειώνουν οι κλοπές των αυτοκινήτων και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού με τις αστυνομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να ψάχνουν εναλλακτικές ενέργειες που θα τους βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Με τιμή που ξεκινά από τα 30 ευρώ στην ελληνική αγορά, η συσκευή εντοπισμού αντικειμένων AirTag της Apple αποθεώθηκε από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Eric Adams.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Adams, την περασμένη άνοιξη, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) ζήτησε από τους πολίτες να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με AirTags, ενώ γνωστοποίησε ότι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της πρωτεύουσας της ομώνυμης πολιτείας δώρισε 500 AirTags σε κατοίκους της πόλης.

Τώρα το παράδειγμα της Νέας Υόρκης φαίνεται να ακολουθεί και η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον που πηγαίνει την δωρεά συσκευών εντοπισμού ένα βήμα παραπέρα.

Ειδικότερα η δήμαρχος της πόλης, Muriel Elizabeth Bowser, σε συνεργασία με την Αστυνομία, ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν διανομής AirTags σε κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών της πρωτεύουσας όπου έχει καταγραφεί μεγάλη συχνότητα κλοπών.

Η Ουάσινγκτον προχωρά στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος αναγνωρίζοντας την αδυναμία των αστυνομικών αρχών να αντιμετωπίσουν τις κλοπές αυτοκινήτων όσο αποτελεσματικά χρειάζεται με τα μέσα που έχουν στα χέρια τους. Μάλιστα, οι κλοπές αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την τεχνολογία να έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, τα AirTags θα αποτελέσουν επί της ουσίας ένα νέο και πολύ σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια των αρχών. Η Αστυνομία δεν θα έχει πρόσβαση στον εντοπισμό αλλά θα ενημερώνεται απευθείας από τον κάτοχο για το πού βρίσκεται το όχημα, σε περίπτωση αναφοράς κλοπής και εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις τους επόμενους μήνες, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των AirTags που θα μοιράσει η Αστυνομία στους κατοίκους.

Για να παραλάβει τη δική του συσκευή εντοπισμού της Apple, κάθε κάτοικος της πόλης που ζει σε περιοχή υψηλού ρίσκου αναφορικά με την κλοπή του αυτοκινήτου του θα πρέπει να παρουσιάσει επίσημη «απόδειξη» για το πού βρίσκεται η οικία στην οποία διαμένει.

Κατά τη διανομή των AirTags, προσωπικό της Αστυνομίας θα βοηθά τους πολίτες να εγκαταστήσουν τις συσκευές στα αυτοκίνητά τους αλλά και την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ