Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έως 5.000 ευρώ - Ποια βγάζουν τις λιγότερες βλάβες

Toyota Auris

«Βράχοι» αξιοπιστίας αποδείχθηκαν κάποια μοντέλα σε πρόσφατη έρευνα, βάσει των αποτελεσμάτων που σημείωσαν στους τεχνικούς ελέγχους.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, το οποίο πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας, ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες και χαρίζει στον ιδιοκτήτη του την ικανοποίηση ότι είναι ο πρώτος που κάθεται πίσω από το τιμόνι του οχήματος.

Υπάρχει, ωστόσο, και μια πολύ μεγάλη μερίδα οδηγών οι οποίοι δεν βρίσκονται σε θέση να αποκτήσουν ένα ολοκαίνουργιο και άθικτο ΙΧ και ως εκ τούτου αναζητούν ευκαιρίες στην αγορά των μεταχειρισμένων. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, πρέπει να διασφαλίσουν με κάθε δυνατό τρόπο ότι το αυτοκίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται βρίσκεται σε καλή κατάσταση και επομένως δεν θα επισκέπτονται… κάθε λίγο και λιγάκι το συνεργείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Φως στα μοντέλα που διακρίνονται για την αξιοπιστία τους ρίχνει μια έκθεση του ανέκαθεν αξιόπιστου οργανισμού TÜV στο πλαίσιο της οποίας επιλέχθηκαν τα 10 πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα -με τιμή έως και 5.000 ευρώ στη γερμανική αγορά- μοντέλα βάσει των αποτελεσμάτων τους στον ετήσιο τεχνικό έλεγχο. Τα υπό εξέταση αυτοκίνητα ήταν ηλικίας περίπου 10-11 ετών.

Μεγάλοι νικητές ήταν τα γερμανικά και ιαπωνικά μοντέλα, τα οποία καταλαμβάνουν, μάλιστα, όλες τις θέσεις του Top 10. Ειδικότερα, οι Γερμανοί κατέλαβαν 6 θέσεις και τις υπόλοιπες τα μοντέλα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Τον τίτλο του πιο αξιόπιστου μεταχειρισμένου μοντέλου κατέλαβε το Honda Jazz, μιας και βλάβη εμφανίστηκε μόλις στο 17,2% των εξετασθέντων οχημάτων.

Honda Jazz
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το MINI Cooper (σ.σ. ανήκει στον όμιλο BMW και ως εκ τούτου στην έρευνα έχει αντιμετωπιστεί ως γερμανικό) με βλάβη σε ποσοστό 17,5%, ενώ την τριάδα των πιο αξιόπιστων μοντέλων έως 5.000 ευρώ συμπληρώνει το Audi A3 με 18,5%.

Mini Cooper

Ακολουθεί το Top 10 των πιο αξιόπιστων μεταχειρισμένων μοντέλων έως 5.000 ευρώ

  1. Honda Jazz – ποσοστό βλάβης 17.2%
  2. MINI Cooper – ποσοστό βλάβης 17.5%
  3. Audi A3 – ποσοστό βλάβης 18.5%
  4. Mazda 3 – ποσοστό βλάβης 18.7%
  5. Suzuki Swift – ποσοστό βλάβης 19.7%
  6. Opel Meriva – ποσοστό βλάβης 20.9%
  7. VW Golf – ποσοστό βλάβης 20.9%
  8. Toyota Auris – ποσοστό βλάβης 21.2%
  9. Mercedes-Benz A-Class – ποσοστό βλάβης 22.2%
  10. smart ForTwo – ποσοστό βλάβης 23%

Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί παρουσιάζοντας μια γενική εικόνα για την αξιοπιστία των μεταχειρισμένων μοντέλων, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να ελέγξει εξονυχιστικά το αυτοκίνητο προτού προβεί στην αγορά του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ