Ηλεκτρικό λεωφορείο τυλίγεται στις φλόγες στο κέντρο του Παρισιού (video)

Φωτιά σε λεωφορείο

Το αναίτιο ξέσπασμα πυρκαγιών σε δύο ηλεκτρικά λεωφορεία της γαλλικής εταιρείας Bollore, ανάγκασε τις τοπικές αρχές να τα αποσύρουν άμεσα από την κυκλοφορία.

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής στο Παρίσι να θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πλάνο του εξηλεκτρισμού των αστικών συγκοινωνιών. Δύο περιστατικά πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά λεωφορεία της Bollore, τα οποία κυκλοφορούσαν ήδη στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας ανάγκασε τον οργανισμό που διαχειρίζεται τα αστικά λεωφορεία στο Παρίσι να αποσύρει και τα 149 ηλεκτρικά λεωφορεία που είχε θέσει σε κυκλοφορία.

Μάλιστα το ένα από τα δύο περιστατικά πυρκαγιάς καταγράφηκε και από τις κάμερες, προκαλώντας προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία των συγκεκριμένων ηλεκτρικών λεωφορείων, καθώς τη στιγμή που το όχημα τυλιγόταν στις φλόγες υπήρχαν στο εσωτερικό του επιβάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα δύο ηλεκτρικά λεωφορεία της Bollore καταστράφηκαν ολοσχερώς, χωρίς για την ώρα να έχει δοθεί στο φως της δημοσιότητας κάποια έκθεση που να αποκαλύπτει τα αίτια των δύο αυτών περιστατικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των ηλεκτρικών λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας ανέρχεται σε 500, εκ των οποίων τα 149 ανήκουν στην Bollore και έχουν προσωρινά αποσυρθεί μέχρι να αποσαφηνιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ