Φωτιά σε εργοστάσιο ανταλλακτικών -Η Toyota σταματά την παραγωγή

φωτιά εργοστάσιο

Τεράστιας έκτασης καταστροφή προκλήθηκε σε εργοστάσιο ανταλλακτικών το οποίο προμηθεύει με κρίσιμα ανταλλακτικά μονάδα παραγωγής της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Φρένο στην παραγωγή δύο δημοφιλών μοντέλων της βάζει η Toyota στην Τσεχία λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο εταιρείας που προμηθεύει την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία με ανταλλακτικά.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά προκλήθηκε σε εργοστάσιο της εταιρείας Novares το οποίο βρίσκεται στην τσεχική πόλη Zebrak και φροντίζει για την προμήθεια κρίσιμων πλαστικών εξαρτημάτων τόσο στην Toyota όσο και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η φωτιά ξέσπασε 14 Αυγούστου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές ύψους 75 εκατ. ευρώ. Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχείρησαν για περισσότερες από 50 ώρες στο σημείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να αποτρέψουν την καταστροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης των ανταλλακτικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωπος της Toyota επιβεβαιωσε μιλώντας στο Reuters ότι η μάρκα αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων της -των Aygo X και Yaris- στο εργοστάσιό της στην πόλη Kolin, περίπου 60 χλμ. ανατολικά της Πράγας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η παύση της παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την παύση της παραγωγής, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τους μισθούς τους, με την Toyota να αποφασίζει να τους αναθέσει διαφορετικά καθήκοντα, ενώ εγκαινίασε και προγράμματα εκπαίδευσης.

εργοστάσιο toyota Στην τσεχία
Το εργοστάσιο της Toyota στην πόλη Kolin
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παύση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Toyota στην πόλη Kolin είναι η δεύτερη μέσα στο τρέχον έτος. Στην εν λόγω μονάδα παράγονται περίπου 1.000 αυτοκίνητα ανά ημέρα, ενώ στο σύνολο του 2022 είχαν περάσει τη γραμμή συναρμολόγησης συνολικά 202.255 αυτοκίνητα, δηλαδή 35% περισσότερα συγκριτικά με το 2021.

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι προκλήθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις της Novares στην Τσεχία, δημιουργήθηκαν ερωτηματικά σχετικά με τον αν θα επηρεαστεί και η τσεχική Skoda. Εκπρόσωπος, ωστόσο, της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι η Novares δεν συνεργάζεται με τη Skoda και ως εκ τούτου η παραγωγή της τελευταίας θα συνεχιστεί κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ