Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του αυτοκινήτου -Πόσο κοστίζουν για τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας

ακτοπλοϊκά τιμές εισιτηρίων

Στα ύψη εκτοξεύεται το κόστος του εισιτηρίου για τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας μας, εφόσον κλείσουμε θέση και για το αυτοκίνητό μας.

Απαγορευτικές φαίνεται πως είναι το φετινό καλοκαίρι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων, το οποίο δείχνει ανήμπορο να αντέξει το μεγάλο κόστος μετακίνησης με καράβι.

Το κόστος γίνεται εξωφρενικό εφόσον στην εξίσωση προστεθεί και η μεταφορά του αυτοκινήτου σε κάποιο νησί, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες και επέφερε την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία φαίνεται να ζήτησε άμεσες μειώσεις της τάξεως του 20% από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών.

τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν αναμονή της παρουσίασης των εκπτώσεων από τους ακτοπλόους, ας δούμε πώς διαμορφώνονται επί του παρόντος οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δημοφιλέστερους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι έχουν επιλεχθεί τα φθηνότερα εισιτήρια για το διάστημα 18 Αυγούστου (αναχώρηση) -22 Αυγούστου (επιστροφή). 

Κρήτη (Χανιά)

Οι τιμές για το ταξίδι στα Χανιά της Κρήτης ξεκινούν από τα 80 ευρώ το άτομο με επιστροφή, αλλά εφόσον κλείσουμε θέση και για το αυτοκίνητό μας (σύνολο 158 ευρώ), το κόστος εκτοξεύεται στα 238 ευρώ.

Πάρος

Για το ταξίδι με επιστροφή στην Πάρο -και εφόσον δεν ξεκινήσουμε από Λαύριο όπου οι τιμές είναι χαμηλές, αλλά η διάρκεια του ταξιδιού αγγίζει τις 8 ώρες- το εισιτήριο μετ' επιστροφής ξεκινά από τα 67 ευρώ το άτομο, ενώ το αυτοκίνητο θα μας κοστίσει 136 ευρώ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 203 ευρώ.

τιμές ακτοπλοΪκών εισιτηρίων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαντορίνη

Συνεχίζοντας με τους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, το φθηνότερο εισιτήριο με επιστροφή που μπορούμε να επιλέξουμε ανέρχεται στα 106 ευρώ, αλλά με ΙΧ εκτοξεύεται σα 342 ευρώ, δεδομένου ότι για να κλείσουμε θέση για το αυτοκίνητό μας θα χρειαστούμε 236 ευρώ.

Τήνος

Τα τελευταία χρόνια μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει και η Τήνος, όπου θα χρειαστούμε να βγάλουμε από την τσέπη μας 70 ευρώ, και επιπλέον 134 εφόσον ταξιδέψουμε μαζί με το μεσαίου μεγέθους ΙΧ μας. Το συνολικό κόστος λοιπόν ανέρχεται στα 204 ευρώ.

Μύκονος

Ένα αντίστοιχο ποσό θα χρειαστεί να βγάλουμε από το πορτοφόλι μας και εφόσον επιλέξουμε την κοσμοπολίτικη Μύκονο, με την τιμή του εισιτηρίου με επιστροφή να ξεκινά από τα 76 ευρώ/άτομο και να φτάνει τα 224 ευρώ με αυτοκίνητο (148 ευρώ).

τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Νάξος

Εφόσον δεν επιλέξουμε ως σημείο αναχώρησης το Λαύριο, τότε θα χρειαστούμε 86 ευρώ για το εισιτήριο ενός ατόμου με επιστροφή και επιπλέον 158 ευρώ για το μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητό μας. Το σύνολο ανέρχεται σε 244 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεφαλονιά

Περνώντας στο Ιόνιο και συγκεκριμένα την Κεφαλονιά, εφόσον το πλοίο ξεκινά από την Κυλλήνη, το μετ’ επιστροφής εισιτήριο για ένα άτομο κοστίζει 27 ευρώ και το αυτοκίνητο προσθέτει στον «λογαριασμό» επιπλέον 90 ευρώ. Το συνολικό κόστος, λοιπόν, ανέρχεται σε 117 ευρώ.

Μυτιλήνη

Κλείνοντας με τη Μυτιλήνη, εφόσον ταξιδεύουμε μόνοι μας -για το μετ’ επιστροφής εισιτήριό του- θα χρειαστεί να πληρώσουμε 107 ευρώ και επιπλέον 241 ευρώ για το αυτοκίνητό μας, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 348 ευρώ.

τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ