Η Ford παρουσίασε το «Very Gay» Ranger Raptor ως απάντηση στην ομοφοβία

Ford «Very Gay» Ranger Raptor

Ντύνοντας το Ranger Raptor με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και με τον χαρακτηρισμό «πολύ γκέι», η Ford κάνει μια πανίσχυρη και ηχηρή παγκόμια δήλωση εναντίον των κοινωνικού διακρίσεων που βιώνει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η Ford Γερμανίας υποστηρίζει εδώ και χρόνια το Gay Pride της Κολωνίας, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις πανευρωπαϊκά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - που ονομάζεται εκεί Christopher Street Day (CSD). Η ονομασία αυτή προέκυψε προς τιμήν της εξέγερσης του Stonewall, της πρώτης ομαδικής εξέγερσης των ατόμων ΛΟΑΤ που έγινε στο μπαρ Stonewall Inn της οδού Christopher, στο Μανχάταν της Νέας Υόκρης στις 28 Ιουνίου 1969.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Very Gay» Ford Ranger Raptor έκανε την εμφάνισή του στο φετινό CSD της Κολωνίας, της έδρας της Ford στην Ευρώπη, όχι μόνο στο πλαίσιο αυτής της υποστήριξης της εταιρείας στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Εμφανίστηκε και ως απάντηση της Ford σε ένα σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το βασικό χρώμα του Raptor, το μπλε Performance Blue, είναι «πολύ γκέι». Έτσι, η Ford έδωσε σε αυτό το ξεχωριστό pickup της την ονομασία Very Gay Raptor.

Για να κάνει ακόμα πιο ηχηρές τις απόψεις της, επιπλέον της βαφής του αυτοκινήτου στα χρώματα του ουράνιου τόξου (που, ως γνωστόν, συμβολίζει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα), έντυσε τις πλευρές και την ουρά του Ranger με χρυσή επένδυση με γυαλιστερό glitter και περιέβαλε το έμβλημα του μπλε οβάλ στην πίσω πόρτα με μια μεγάλη χρυσή καρδιά. Η διαδικασία χρειάστηκε 60 ώρες και 30 τετραγωνικά μέτρα φιλμ επένδυσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ford είχε προσδώσει και σε μια ειδική pickup έκδοση του ΚΑ περίπου τον ίδιο χρωματισμό πριν από 23 χρόνια, το πλαίσιο της υποστήριξής της για το CSD της Κολωνίας του 1998. Στην αντίστοιχη φετινή εκδήλωση, επίσης, γιορτάζει τα 25 χρόνια της η κοινότητα GLOBE τον ομοφυλόφιλων / bisexual εργαζομένων της Ford.

Με όλους αυτούς τους τρόπους, και ειδικά με το Very Gay Ranger Raptor, η Ford δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις ακλόνητες απόψεις της σε σχέση με τις διακρίσεις και τον κοινωνικό ρατσισμό που συχνά βιώνει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ