To Ford E-Transit Custom με 337 χιλιόμετρα αυτονομίας

Ford E-Transit

Το νέο μοντέλο εντάσσεται στη γκάμα των ηλεκτρικών βαν της Ford Pro που προορίζονται για την Ευρώπη, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο το μεγαλύτερο E-Transit, όσο και το συμπαγές βαν E-Transit Courier που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2025.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις βαν μοντέλου στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη προσφέρει καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μερικά από αυτά στο εσωτερικό είναι η στάνταρ συνδεσιμότητα 5G και το μοναδικό ανακλινόμενο τιμόνι.

Το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υποστηρίζει αυτονομία έως και 337 χιλιόμετρα και διαστήματα σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, με πρωταρχικό στόχο την βελτίωση του κόστους ιδιοκτησίας. Χωρίς συμβιβασμούς στη μεταφορά φορτίων, προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 1.011 kg, χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης με βελτιωμένη πρόσβαση και κορυφαία στην κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης που ανέρχεται σε 2.300 kg.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford e-transit

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία. Το νέο μοντέλο εντάσσεται στη γκάμα των ηλεκτρικών βαν της Ford Pro που προορίζονται για την Ευρώπη, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο το μεγαλύτερο E-Transit, 6 όσο και το συμπαγές βαν E-Transit Courier που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2025.

Βελτιστοποιημένο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Όλα τα E-Transit Custom είναι εξοπλισμένα με μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 64 kWh. Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, η οποία είναι στάνταρ σε όλα τις εκδόσεις. Το νέο αυτό σύστημα έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση προς όφελος της αυτονομίας. Η αναγεννητική πέδηση επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ (one-pedal driving), για πιο άνετη οδήγηση στην πόλη και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πατώματος και έχει περιστραφεί κατά 90 μοίρες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χώρος φόρτωσης και να μειωθεί το βάρος και η πολυπλοκότητα. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκδόσεις που αποδίδουν 100 kW ή 160 kW (135 PS ή 217 PS). Και οι δύο έχουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή που φτάνει τα 415 Nm.

ford e-transit

Μια πλήρη φόρτιση σε οικιακό φορτιστή της Ford Pro με ισχύ 11 kW διαρκεί περίπου 6,7 ώρες. Οι πελάτες μπορούν επίσης να φορτίσουν την μπαταρία από το 10 έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε περίπου 39 λεπτά σε παροχή AC με ισχύ 125 kW - σε εργαστηριακές δοκιμές, μια φόρτιση 10 λεπτών προσέθεσε στην μπαταρία αυτονομία 82 km.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του χώρου φόρτωσης, πάνω από τα καλύμματα των μαρσπιέ, προκειμένου να μην υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστές δομές που θα απορροφούν την ενέργεια μιας σύγκρουσης. Για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και για λόγους μείωσης του βάρους, τα υπόλοιπα εξαρτήματα τα οποία βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα του νέου E-Transit Custom είναι συγκεντρωμένα γύρω από τη μπαταρία.

Όπως και στο μεγαλύτερο E-Transit, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το σύστημα Pro Power Onboard με ισχύ 2,3 kW για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων και εξωτερικών φώτων που απαιτούνται κατά την εργασία.

ford e-transit

Η Ford Pro αναμένει ότι το νέο E-Transit Custom θα προσφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα - για το E-Transit, η μείωση του κόστους συντήρησης μπορεί να φτάσει έως και το 40%. Η εξοικονόμηση αυτή αποτελεί απόρροια του διαστήματος σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, σε συνδυασμό με την εγγύηση 8 ετών/160.000 km που καλύπτει όλα τα εξαρτήματα υψηλής τάσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψηφιακές εμπειρίες και λογισμικό

Για περισσότερη ευκολία στη χρήση, όλα τα E-Transit Custom είναι εξοπλισμένα με μια οθόνη αφής 13 ιντσών 13 με κλίση προς τον οδηγό και οριζόντια διάταξη. Η οθόνη υποστηρίζει το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford που λειτουργεί μέσω 5G modem 3 εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με την προηγμένη στοίβα τεχνολογίας της Ford Pro.

Περισσότερες από 30 ξεχωριστές μονάδες του E-Transit Custom είναι σε θέση να λαμβάνουν ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού. Αυτές δύνανται να συνεισφέρουν στη βελτίωση των επιδόσεων του οχήματος, στην παροχή ποιοτικών αναβαθμίσεων, στην ενημέρωση των υφιστάμενων χαρακτηριστικών καθώς και στην προσθήκη εντελώς νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων. Οι περισσότερες ενημερώσεις ολοκληρώνονται σε λιγότερο από δύο λεπτά και μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να αποφεύγονται οι όποιες διακοπές λειτουργίας.

ford e-transit

Για τις μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξηλεκτρίσουν τον στόλο των οχημάτων τους αλλά το αντικείμενο της εργασίας τους ή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τον πλήρη εξηλεκτρισμό, η Ford Pro προσφέρει το νέο Transit Custom PHEV, 15, 16 το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια στο κέντρο της πόλης και με την βοήθεια του βενζινοκινητήρα σε μεγαλύτερες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Ford Kuga Plug-In Hybrid, - το PHEV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια – συνδυάζοντας ιδανικά έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson με μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος ανέρχεται σε 233 PS, με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει έως και τα 56 km.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρώτα E-Transit Custom θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες σε επιλεγμένες αγορές αργότερα αυτό το καλοκαίρι –  η διάθεση σε όλες τις αγορές της ΕΕ θα ακολουθήσει το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ