Το Fiat Punto επιστρέφει -Πώς θα είναι η νέα γενιά

Νέο Fiat Punto η επιστροφή -Πώς θα είναι η νέα γενιά 2023

Το Punto, ένα από τα best seller μοντέλα όλων των εποχών για τους Ιταλούς, επιστρέφει και επίσημα στην παραγωγή ως ο νέος εκπρόσωπος της Fiat στην κατηγορία των μικρών.

Η Fiat είναι η επόμενη εταιρεία του ομίλου Stellantis για την οποία έρχονται μεγάλα νέα τα επόμενα χρόνια, με την ενίσχυση της γκάμας της με ολοκαίνουργια μοντέλα που τοποθετούνται σε πολύ σημαντικές για τους Ιταλούς κατηγορίες.

Το ολοκαίνουργιο Fiat Punto είναι ένα από τα βαριά χαρτιά που ετοιμάζει η ιταλική εταιρεία, το οποίο θα κάνει μάλιστα την εμφάνισή του σχετικά άμεσα. Έτσι η τέταρτη γενιά θα έρθει για να συνεχίσει στην επιτυχημένη εμπορική πορεία των προηγούμενων Punto που έφτασαν συνολικά στις 9.000.000 μονάδες στις παγκόσμιες πωλήσεις τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Fiat Punto αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός του 2023, ωστόσο, με με το αφεντικό της ιταλικής φίρμας Olivier Francois δεν θα ονομάζεται έτσι, κάτι βέβαια που μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη. Καλό είναι να μην αποκλείεται και η πιθανότητα να πάρει το όνομα Uno, του μοντέλο δηλαδή που διαδέχτηκε το Punto στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, το οποίο είναι επίσης ένα από τα πλέον εμβληματικά και best seller μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.

Το νέο Fiat Punto αναμένεται να είναι διαθέσιμο ως υβριδικό αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό, με την ιταλική εταιρεία να έχει θέσει το 2027 ως το έτος που η γκάμα της θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις. Παράλληλα, η νέα πρόταση των Ιταλών στην κατηγορία των μικρών θα σπάσει τους δεσμούς με το hatchback παρελθόν του, με το νέο μοντέλο να έχει έντονα crossover/SUV χαρακτηριστικά και το μήκος του να βρίσκεται κοντά στα 4,2 μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια παλιότερη ψηφιακή απεικόνιση του νέου Fiat Punto που το θέλει να επιστρέφει στην παραγωγή ως hatchback
Μια παλιότερη ψηφιακή απεικόνιση του νέου Fiat Punto που το θέλει να επιστρέφει στην παραγωγή ως hatchback

Στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που βλέπετε στις οθόνες σας ο βραζιλιάνος σχεδιαστής Kleber Silva φαντάζεται την τέταρτη γενιά του Punto ως ένα SUV και παίρνει ως βάση για το πίσω μέρος του μοντέλου των Ιταλών ένα DS, όπως φαίνεται και από τα χαρακτηριστικά πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ μπροστά υπάρχουν έντονα σχεδιαστικά στοιχεία από μοντέλα της Citroen.

Το σίγουρο είναι ότι η πρόταση των Ιταλών αναμένεται να διαφέρει σημαντικά στο κομμάτι της σχεδίασης, κάτι άλλωστε που αποτελεί γενικότερη στρατηγική του ομίλου Stellantis όπως φαίνεται και από την «διαχείριση» των υπόλοιπων εταιρειών.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται το νέο crossover μοντέλο θα είναι λογικά η CMP που χρησιμοποιούν και τα Peugeot 2008 και Opel Mokka, η οποία δίνει και τη δυνατότητα για διαφορετικά συστήματα κίνησης, από συμβατικά έως και αμιγώς ηλεκτρικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ