Η επιδημία της Κίνας χτυπάει και την Ευρώπη – Ηλεκτρικό αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες

fotia ilektriko autokinito

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν δρόμους της Βουλγαρίας, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγνώστου προελεύσεως ηλεκτρικό microcar.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην οδό Vasil Drumev, πλησίον του παλατιού Πολιτισμού και Αθλητισμού στη βουλγαρική πόλη Βάρνα, σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό στους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο στάθμευσης όπου υπήρχε φορτιστής, με τις φλόγες να «φουντώνουν» ταχύτατα και να κάνουν στάχτη το αγνώστου προελεύσεως ηλεκτρικό microcar.

Θύμα της φωτιάς έπεσε, επίσης, ένα Nissan Leaf που βρισκόταν πίσω από το φλεγόμενο microcar, όπως και ένα SUV που βρισκόταν σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο δίπλα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φωτιά ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς, αλλά η στάθμευση του microcar πλησίον του φορτιστή ίσως υποδηλώνει ότι το όχημα βρισκόταν σε καθεστώς ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια.

Πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την περιοχή, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες επιχειρούσαν επί ώρες στο σημείο, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά ο δρόμος έμεινε για αρκετές ώρες κλειστός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περιστατικά πρόκλησης φωτιάς σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν μετά την ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία των συγκεκριμένων οχημάτων.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών έχει καταγραφεί σε χώρες της Ασίας και δη στην Κίνα, με αρνητικούς πρωταγωνιστές κυρίως κάποια αμφιβόλου ποιότητας κινεζικά ηλεκτρικά τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές των προϊόντων που προσφέρονται από τους γνωστούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η διείσδυση, ωστόσο, πολλών – δεύτερης διαλογής - “Made in China” ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά, έχει θορυβήσει τις αρχές της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την προστασία των οδηγών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ