Εξηλεκτρίζεται η θρυλική AC Cobra

AC Cobra Series 1 electric C&M 1

Η νέα AC Cobra Series 1 είναι αμιγώς ηλεκτρική και αυτές τις μέρες έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση.

Η παρουσίασή της νέας AC Cobra Series 1 electric πραγματοποιήθηκε στην Βρετανική Έκθεση Αυτοκινήτου και δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών είδαν για πρώτη φορά ζωντανά την επικαιροποιημένη αναβίωση του εμβληματικού roadster επιδόσεων.

AC Cobra Series 1 electric C&M 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H AC Cars είναι από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες με συνεχή λειτουργία εδώ και 120 χρόνια, και με την ηλεκτρική Cobra Series 1 ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία της. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρώτο μιας σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων που σκοπεύει να κατασκευάσει η AC Cars.

Διατηρώντας τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής και αναλλοίωτο το παρουσιαστικό που έκαναν διάσημη την Cobra, η νέα Series 1 διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Falcon Electric με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 55 kWh.

AC Cobra Series 1 electric C&M 3

Το ηλεκτρομοτέρ που εφοδιάζει τη νέα AC Cobra Series 1 αποδίδει 314 ίππους και έως 500 Nm ροπή (250 Nm συνεχόμενα). Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για την ηλεκτρική Cobra των 1.050 κιλών κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δλ.. Από την άλλη, η αυτονομία που χαρίζει με μια πλήρη φόρτιση του πακέτο μπαταριών είναι 240 χλμ..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα ηλεκτρική AC Cobra Series 1 θα είναι διαθέσιμη το τελευταίο τρίμηνο του έτους που διανύουμε, προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα (μπλε, πράσινο, μαύρο και άσπρο) και η προτεινόμενη λιανική τιμή της έχει καθοριστεί στις 161.000 ευρώ.

AC Cobra Series 1 electric C&M 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ