Απίστευτο: Πήγε στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης ενώ τα είχε «τσούξει» -Το πρόστιμο που έλαβε

Αλκοτέστ

Πού να φανταζόταν ο άνδρας ότι προτού υποβληθεί στην πρακτική δοκιμασία θα του ζητούνταν να φυσήξει στο αλκοολόμετρο.

Όλοι όσοι ετοιμάζονται να υποβληθούν στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, διακατέχονται από άγχος το οποίο προσπαθούν να καταπολεμήσουν με διάφορους τρόπους.

Ένας υποψήφιος οδηγός, ωστόσο, στη Ρουμανία, θεώρησε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προκειμένου να… χαλαρώσει το βράδυ πριν την εξέταση, ήταν να το ρίξει στο ποτό. Δεν υπολόγιζε, ωστόσο, ότι προτού κάτσει πίσω από το τιμόνι θα του ζητούνταν να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Το εν λόγω συμβάν γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Νομαρχίας Άρτζες, Radu Perianu, ο οποίος ανέφερε. «Ένας 54χρονος άνδρας, ο οποίος ήρθε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στην πόλη Câmpulung Muscel για το τεστ απόκτησης άδειας οδήγησης , υποβλήθηκε σε αλκοτέστ. Ο άνδρας της αστυνομίας που τον εξέταζε διαπίστωσε ότι μύριζε αλκοόλ και έτσι κάλεσε τους συναδέλφους του από την Τροχαία, με το αλκοτέστ να βρίσκει 0,05 mg ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αλκοτέστ

Ο υποψήφιος οδηγός υποστήριξε ότι κατανάλωσε αλκοόλ το περασμένο βράδυ, αλλά η ειλικρίνιά του δεν ήταν αρκετή προκειμένου να τη… γλιτώσει. Επομένως, «κόπηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από την εξέταση και έλαβε πρόστιμο 1.305 λέου Ρουμανίας, ήτοι 262 ευρώ με τις τρέχους συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αστυνομικές αρχές είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό που σημειώθηκε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 23 Οκτωβρίου ένας άνδρας εμφανίστηκε για τις εξετάσεις για άδεια οδήγησης που διοργανώθηκαν στην πόλη Πιτέστι με συγκέντρωση 0,31 mg/l εκπνεόμενου αέρα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ