Έτσι θα παράγεις το δικό σου ηλεκτρικό ρεύμα -Ποιο σύστημα υπόσχεται πλήρη αυτονομία στο σπίτι

airturb

Συνδυάζοντας τη δύναμη του αέρα με εκείνη του ήλιου, το υβριδικό σύστημα της Airturb υπόσχεται την πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκύπτουν από τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το όνειρο του μηδενισμού του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα νοικοκυριό κάνει πραγματικότητα μια υβριδική μονάδα η οποία εξελίχθηκε από μια ολλανδική startup εταιρεία και πολύ σύντομα πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Η Airturb έπραξε το αυτονόητο, συνδυάζοντας μια μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας με τα γνωστά στους περισσότερους φωτοβολταϊκά πάνελ.

Παραγωγή ενέργειας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υλοποίηση της Airturb φαντάζει απλοϊκή, ωστόσο, κρίνοντας από τον βαθμό της αποδοτικότητάς της, κρίνεται απολύτως αποτελεσματική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ολλανδική εταιρεία το υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας έχει μέγιστη ισχύ η οποία ξεκινά από τα 420 Watt και μπορεί να φτάσει στην περίπτωση της μεγαλύτερη ανεμογεννήτριας τα 620 Watt.

Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος μπορεί προφανώς να πολλαπλασιαστεί, προσθέτοντας επιπλέον μονάδες.

Παραγωγή ενέργειας

Άλλωστε το συμπαγές μέγεθος της ανεμογεννήτριας επιτρέπει τη συνύπαρξη δύο ή περισσοτέρων μονάδων, εξασφαλίζοντας σε ένα σπίτι την πλήρη ενεργειακή αυτονομία.

Οι μονάδες παραγωγής της Airturb συνοδεύονται από τον ανάλογο εναλλάκτη, ο οποίος επιφορτίζεται με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 230Volt στα 50 Hz όντας δηλαδή απολύτως συμβατό με τη ενέργεια που αντλεί ένα νοικοκυριό από το δίκτυο.

Μολονότι η Airturb δεν κάνει λόγο για κάποια μονάδα αποθήκευσης της ενέργειας που παράγει με τη δύναμη του αέρα και του ήλιου, υπόσχεται ότι η εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος που έχει εξελίξει μπορεί να καλύψει εξολοκλήρου τις ενεργειακές απαιτήσεις ενός σπιτιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παραγωγή ενέργειας

Σε ό,τι αφορά στο κόστος, αυτό ανέρχεται στα 4.235 ευρώ για τη βασική μονάδα των 420 Watt και δεν περιλαμβάνει την τοποθέτηση η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι το σύστημα παραγωγής πράσινης ενέργειας έχει εξελιχθεί από ολλανδική εταιρεία θα κατασκευάζεται στη γειτονική Τουρκία, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ