Το νέο κόλπο των κλεφτών – Έτσι σου παίρνουν το αυτοκίνητο σε λίγα λεπτά

Roadside assistance 1

Η κλήση στην οδική βοήθεια δεν πραγματοποιείται για κάποιο ευχάριστο λόγο, με τους επιτήδειους να παραμονεύουν για να εκμεταλλευθούν τη δύσκολη στιγμή που βιώνετε.

Είναι πολύ πιθανό σε περίπτωση που χρειαστείτε την οδική βοήθεια της ασφαλιστικής σας, να σας στείλουν κάποιο γερανό για να το φορτώσετε και να πάτε στο συνεργείο σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να πέσετε θύμα απάτης από «ψεύτικη» οδική βοήθεια.

Roadside assistance 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, η απάτη ξεκινά από τη στιγμή που ένας οδηγός χρειάζεται οδική βοήθεια. Ο οδηγός επικοινωνεί με την ασφαλιστική και του στέλνουν έναν γερανό για να το φορτώσει. Λίγη ώρα αργότερα, θα έρθει το φορτηγό να φορτώσει το αυτοκίνητό σας και ακριβώς εκείνη τη στιγμή θα σας ζητήσει χρήματα, συνήθως 60 με 70 ευρώ, με τη δικαιολογία ότι θα σας τα επιστρέψει η ίδια η ασφαλιστική εταιρεία.

Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα που δώσατε στον οδηγό του γερανού, δεν θα τα δείτε ποτέ. Και αυτό γιατί ο γερανός που φόρτωσε το αυτοκίνητό σας, δεν ήταν ο επίσημος της ασφαλιστικής σας, αλλά «πειρατικός».

Roadside assistance 4

Οι απατεώνες έχουν φορτηγά που θυμίζουν τα επίσημα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν και τα διακριτικά ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών, μιας και στο παρελθόν ενδέχεται να αποτελούσε μέρος του μηχανοκίνητου στόλου τους. Αυτοί κυκλοφορούν σε διάφορα στρατηγικής σημασίας σημεία και περιμένουν να δουν ένα όχημα με πρόβλημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση και για να είσαστε σίγουροι, θα πρέπει να ζητήσετε από την ασφαλιστική σας εταιρεία τα στοιχεία του οδηγού του γερανού που θα σας επισκεφθεί στο σημείο, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του φορτηγού. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι ότι δεν θα πέσετε θύμα της συγκεκριμένης απάτης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ