Έτσι σκοτώνονται στα «λιμανάκια» -Το video που προκαλεί οργή

Λευκή BMW

Μια λευκή BMW που πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς περνώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απαντά στο ερώτημα γιατί θρηνούμε εκατοντάδες χαμένες ζωές στην άσφαλτο.

Ίσως ο τίτλος να ακούγεται στα αυτιά των περισσοτέρων υπερβολικός, ωστόσο, δεν απέχει από την πραγματικότητα που ζούμε όλοι στους ελληνικούς δρόμους.

Μια ματιά άλλωστε στα πρωινά δελτία ειδήσεων αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων όχι μόνον είναι υπαρκτό αλλά μας αφορά όλους.

Κι αυτό γιατί η λύση δεν βρίσκεται αποκλειστικά στους αυστηρότερους τροχονομικούς ελέγχους αλλά στην πολυπόθητη αλλαγή νοοτροπίας και την ανάπτυξη της στοιχειώδους παιδείας όσων κάθονται στη θέση του οδηγού, ορίζοντας την τύχη όλων μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται αφορμή -καλή ή κακή- ώστε να μιλήσει κανείς για τα αυτονόητα, την τήρηση δηλαδή των κανόνων που ορίζει και επιβάλλει η κοινή λογική, μήπως και καταφέρουμε κάποια στιγμή να βάλουμε ένα τέλος στο αιματοκύλισμα στους ελληνικούς δρόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι η επικαιρότητα που δίνει το δικαίωμα να αναδείξουμε το μείζων πρόβλημα της κάκιστης νοοτροπίας μιας μικρής(;) μερίδας οδηγών και εν δυνάμει εγκληματιών, οι οποίοι φροντίζουν να καταγράφουν και να επιδεικνύουν τα κατορθώματά τους στην άσφαλτο και σε δημόσιο δρόμο, επιζητώντας την αναγνώριση ή ακόμα και την αποθέωση από το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Αν και η εικόνα μιλάει από μόνης, για εκείνους που θα δυσκολευτούν να κατανοήσουν την επικινδυνότητα όσων διαδραματίζονται στο video που ακολουθεί και το οποίο κυκλοφορεί στα social media της χώρας μας, αξίζει να πούμε ότι ο οδηγός της ασημί BMW εξαντλεί με το καλημέρα κάθε ανοχή που θα μπορούσε να επιδείξει κανείς, παρακολουθώντας τις… περίτεχνες κινήσεις του.

Μάλιστα είναι τέτοιο το εύρος των παραβάσεων που πραγματοποιεί κατά μήκος της παραλιακής οδού Αθηνών-Σουνίου, που θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί κανείς ότι η συμπεριφορά δεν αποτελεί αντικείμενο τροχονομικού ελέγχου αλλά ακουμπά τις διατάξεις του ποινικού κώδικα με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό...

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι στο ίδιο κανάλι που κυκλοφορεί στα social media, υπάρχουν και άλλα video του οδηγού, ο οποίος σε δημόσιο δρόμο και με άλλα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν δεν διστάζει να επιδείξει τις επικίνδυνες οδηγικές του ικανότητες.

Δείτε το video:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ