Έτσι το νέο iPhone 14 θα σε σώσει σε ένα ατύχημα

iphone 14 1

Ασπίδα προστασίας στους χρήστες των νέων προϊόντων της υψώνει η Apple, μέσω μίας νέας λειτουργίας που μπορεί να τους σώσει σε ένα ατύχημα.

Στην παρουσίαση των νέων iPhone 14, όπως και των νέων Apple Watch Series 8, SE 2ης γενιάς και Apple Watch Ultra προχώρησε η Apple σε εκδήλωση με την ονομασία «Far Out» στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Πέρα από το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσίασαν αυτά καθαυτά τα προϊόντα της, θέμα συζήτησης έγινε και μια νέα λειτουργία των συσκευών της, η οποία ονομάζεται «Car Detection» και διαγιγνώσκει πότε τελέσθηκε ένα ατύχημα.

Ειδικότερα, αυτό σημαίνει ότι όταν οι συσκευές αντιληφθούν ότι προκλήθηκε ένα σφοδρό τροχαίο ατύχημα, τότε εμφανίζεται στην οθόνη ένα σχετικό μήνυμα. Αν ο χρήστης, ωστόσο, δεν αλληλεπιδράσει με τη συσκευή του για 10 δευτερόλεπτα, τότε η τελευταία επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα λειτουργία ασφαλείας είναι διαθέσιμη στο σύνολο της προϊοντικής γκάμας των iPhone (iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max) όπως και στα Apple Watch Series 8, Apple Watch SE και όλα τα νέα Apple Watch Ultra.

iPhone 14

Όσον αφορά την αρχή λειτουργίας του «Crash Detection», επισημαίνεται ότι υπάρχει ένα βαρόμερο που μετρά τις αλλαγές στην πίεση εντός της καμπίνας, ενώ υπάρχει και ένα GPS που συλλέγει στοιχεία για τις μεταβολές στην ταχύτητα. Ακόμα ενσωματώνεται και ένα μικρόφωνο που μπορεί και αναγνωρίζει τους δυνατούς θορύβους οι οποίοι παραπέμπουν σε τροχαίο ατύχημα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στα Apple Watch αξιοποιούνται οι δυνατότητες τόσο του γυροσκοπίου όσο και του accelerometer (επιταχυνσιόμετρο) που δίνουν μία σαφή εικόνα στο πως συμπεριφέρεται η συσκευή στο χώρο, τι κλίση έχει, καθώς επίσης και ποια πορεία ακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη δημιουργία του αλγόριθμου η Apple επανέλαβε κάποια crash tests σε ειδικό εργαστηριακό περιβάλλον, εξετάζοντας μεταξύ άλλων τις μετωπικές, οπίσθιες, πλευρικές συγκρούσεις, αλλά και τις ανατροπές του αυτοκινήτου.

Στην Ελλάδα τα νέα προϊόντα της Apple στα καταστήματα τις επόμενες εβδομάδες, προς τα τέλη του μήνα ή τις αρχές Οκτωβρίου. Στις ΗΠΑ οι τιμές των iPhone 14 και iPhone 14 Pro ξεκινούν από τα 999 και 1.099 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ