Πυροσβεστική: Έτσι γίνεται η κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο μέσα σε τούνελ (Video)

fotia autokinito pirosvestiki tounel

Μια εντυπωσιακή άσκηση πραγματοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα στη σήραγγα Παραμυθιάς που περιελάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο και απεγκλωβισμό των επιβατών.

Με τα τροχαία ατυχήματα να αποτελούν, δυστυχώς, καθημερινότητα στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, τα σώματα ασφαλείας οφείλουν να φέρουν τις κατάλληλες πρακτικές γνώσεις προκειμένου να επιχειρούν με αποτελεσματικότητα, προλαμβάνοντας τα χειρότερα.

Εξαίρεση δεν αποτελεί και το Σώμα της Πυροσβεστικής το οποίο καλείται να διαχειριστεί δύσκολα συμβάντα, τα οποία απαιτούν ειδική διαχείριση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα έκτακτα συμβάντα εντός των οδικών σηράγγων (τούνελ), όπου η πρόκληση ατυχημάτων και ιδίως πυρκαγιών μπορούν να έχουν δραματικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, η πυροσβεστική υπηρεσία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μεταδώσει στους άνδρες της όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την ορθή ενάσκηση των καθηκόντων τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, η πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή άσκηση εντός της σήραγγας Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού.

Σε βίντεο (δείτε το παραπάνω) που δημοσίευσε το Πυροσβεστικό Σώμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο, αλλά και οι ενέργειες στις οποίες προχώρησαν για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Σημειώνεται ότι η άσκηση έγινε σε συνεργασία με τον διαχειριστή της σήραγγας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. και του Ε.Κ.Α.Β.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ