Η φθηνή λύση που θα δώσει τέλος στις χρεώσεις της ΔΕΗ

Archimedes LIAM F1 1

Η εταιρεία «Αρχιμήδης» διαθέτει μία πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια μικρών διαστάσεων που μπορεί να παράγει έως και 2,5 MW ετησίως για το ρεύμα του σπιτιού και την φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το ενεργειακό μέλλον είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις «πράσινες» ανανεώσιμες πηγές και η ολλανδική εταιρεία «Αρχιμήδης» έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια σε αυτές. Ένα από τα προϊόντα που έχει παρουσιάσει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η ανεμογεννήτρια σε σχήμα ανεμόμυλου με την ονομασία LIAM F1 UWT, που στοχεύει στην αποδοτικότερη και καθαρότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στον ενεργειακό τομέα, τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση. Ωστόσο, τα περισσότερα σπίτια που ακολουθούν αυτό τον δρόμο, χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να μειώσουν το κόστος του λογαριασμού ρεύματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Archimedes LIAM F1 2

Σε μία προσπάθεια να αλλάξει το μίγμα των ΑΠΕ, η ολλανδική εταιρεία «Αρχιμήδης» διαθέτει μία νέα γενιά ανεμογεννητριών που υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Το σημαντικότερο στοιχείο της ανεμογεννήτριας/ανεμόμυλος είναι ότι προσφέρει μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας από τα συμβατικά μοντέλα της αγοράς, ενώ παράλληλα είναι και πολύ ήσυχη στην λειτουργία της.

Κύριο σημείο τοποθέτησής της είναι οι στέγες κτηρίων, έχει διάμετρο έως 1,5 μέτρο και ζυγίζει έως 120 κιλά, αλλά όπως αναφέρει και ο κατασκευαστής της μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν παντού.

Archimedes LIAM F1 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχεδίαση παραπέμπει σε ανεμόμυλο και το λειτουργικό σύστημα που την διαχειρίζεται επιτρέπει πάντα την σωστή «στόχευση» για την βέλτιστη απόδοση. Με αυτό τον τρόπο μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε μηχανική πιο αποτελεσματικά από τις συμβατικές ανεμογεννήτριες 3 πτερυγίων.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η συγκεκριμένη σχεδίαση είναι αρκετά αποδοτική και είναι ικανή να αξιοποιήσει έως και το 88% της ενέργειας του ανέμου. Επιπλέον, η λειτουργία του είναι εξαιρετικά αθόρυβη και δεν ξεπερνά τα 48 ντεσιμπέλ.

Archimedes LIAM F1 6

Επιπλέον, τα δεδομένα που έχει συλλέξει η εταιρεία αναφέρουν ότι η ανεμογεννήτρια LIAM F1 UWT προσφέρει στην έκδοση 750D-150W ισχύ 100W με ταχύτητα ανέμου 11 m/s, ενώ στην μεγαλύτερη έκδοση 1500D-1.000W η ισχύς φτάνει τα 550W με την ίδια ταχύτητα ανέμου.

Με αυτά τα δεδομένα, η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται μεταξύ 300 και 2.500 kW. Αυτό σημαίνει ότι φτάνει να είναι περίπου η μισή ενέργεια που καταναλώνει ένα μέσο σπίτι στην εν λόγω διάστημα. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η απόδοση της εξαρτάται πολύ από την περιοχή εγκατάστασης, την ένταση του ανέμου, καθώς και το ύψος στο οποίο θα τοποθετηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ