Έτσι αρπάζουν αυτοκίνητα από βενζινάδικα -Τι πρέπει να προσέχουμε

Του έκλεψε το αυτοκίνητο ενώ έβαζε αέρα στα λάστιχα video

Το video που ακολουθεί είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη για τη διαρκή ετοιμότητα που πρέπει να βρίσκονται οι οδηγοί αυτοκινήτου ώστε να αποτρέψουν το έργο των κλεφτών.

Πολλά και διαφορετικής φύσεως είναι τα κόλπα που σκαρφίζονται οι κλέφτες με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αυτοκίνητο και να αποσπάσουν από αντικείμενα αξίας ή ακόμη και το ίδιο το όχημα.

Μάλιστα το θράσος που επιδεικνύουν οι μακρυχέρηδες, σε συνδυασμό με αυτές τις νέες τακτικές που εφαρμόζουν δεν απαιτεί την… απουσία του οδηγού από τον τον τόπο του εγκλήματος αφού κύριο όπλο των κλεφτών είναι η στιγμή που η προσοχή του θύματος αποσπάται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε και ο κλέφτης της συγκεκριμένης περίστασης, ο οποίος παραμόνευε από απόσταση έναν οδηγό BMW να ελέγχει τον αέρα των ελαστικών του αυτοκινήτου του.

Στην πρώτη καλή ευκαιρία ο κλέφτης κατέβηκε από το αυτοκίνητο που βρισκόταν, επίσης BMW (ίσως και αυτό κλεμμένο), και σκυφτός, με γοργά βήματα πλησίασε το άλλο μοντέλο από την αριστερή πλευρά και χωρίς ο οδηγός του οχήματος να έχει οπτική επαφή μαζί του.

Έτσι ο κλέφτης κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να κάτσει στη θέση του οδηγού με τον ιδιοκτήτη της BMW να εκπλήσσεται δυσάρεστα όταν ήταν πλέον πολύ αργά και να βλέπει το αυτοκίνητό του να φεύγει με την όπισθεν.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται συχνά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η εκμετάλλευση της απόσπασης της προσοχής του οδηγού από τους ληστές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι οδηγοί δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ ξεκλείδωτο το όχημά τους -ακόμη χειρότερα με τα κλειδιά εντός- ακόμη και αν κατέβουν για μερικά δευτερόλεπτα και έχουν συνεχή οπτική επαφή με αυτό μέχρι να μπουν ξανά στην καμπίνα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ