Έτσι αδειάζουν λογαριασμούς μέσα από το facebook -Η μεγάλη απάτη με τις αγγελίες

vww beetle απάτη

Τα κενά ασφαλείας που παρουσιάζει το facebook αξιοποιούν στη χώρα μας αετονύχηδες ώστε να υφαρπάξουν μεγάλα ποσά, τα οποία προκαταβάλλονται από εύπιστους με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο σε τιμή ευκαιρίας.

Η δημοφιλέστερη, ακόμα και σήμερα, πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων αποτελεί το εφαλτήριο για διαφόρων ειδών απάτες, απαιτώντας την προσοχή εκείνων που εξακολουθούν να περιηγούνται στις σελίδες τους και ειδικότερα σε εκείνες που σχετίζονται με αγγελίες προϊόντων.

Στην προκειμένη περίπτωση, η απάτη αφορά στην πώληση ενός ιστορικού οχήματος, η αγγελία του οποίου δημοσιεύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μοναδικό σκοπό να ωθήσει κάποιους να προκαταβάλλουν ένα ποσό ώστε να μην χάσουν μια φαινομενικά μεγάλη ευκαίρια.

Το ποσό στην παραπλανητική αγγελία ανέρχεται στα 1.500 ευρώ για ένα Volkswagen Beetle της δεκαετίας του 1970, το οποίο βρέθηκε σχεδόν άθικτο σε μια αποθήκη μετά από σχεδόν 50 χρόνια, έχοντας διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν η όλη ιστορία-αγγγελία φαντάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το υποτιθέμενο «εύρημα», σπεύδοντας να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες ή ακόμα και να το αποκτήσουν.

vww beetle απάτη

Θέλοντας, λοιπόν, να αποκτήσουν το προβάδισμα έναντι άλλων υποψήφιων αγοραστών, ορισμένοι σπεύδουν να καταθέσουν χρήματα σε λογαριασμούς αγνώστων, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίζονται από προσώπου γης, αποσύροντας φυσικά την αγγελία και διαγράφοντας κάθε «ψηφιακό» και μη ίχνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο της αγγελίας όντως υπάρχει και έχει αποκατασταθεί πλήρως από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του, ο οποίος φυσικά δεν έχει σκοπό να το αποχωριστεί και μάλιστα στην τιμή των 1.500 ευρώ.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι παρά τις αναφορές για απάτη και παραβίαση των κανονισμών του facebook, η συγκεκριμένη πλατφόρμα μοιάζει να μην έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει και να μπλοκάρει τους αετονύχηδες που επιχειρούν να εξαπατήσουν το κοινό και να αποκομίσουν κέρδος σε βάρος ανυποψίαστων χρηστών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ