Έτοιμος ο υπόγειος δρόμος που αλλάζει τη Νέα Φιλαδέλφεια – Πού βρίσκεται

ipogeios dromos nea filadelfia

Έτοιμος είναι ο νευραλγικής σημασίας υπογειοποιημένος δρόμος στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο οποίος θα διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας (19/9) το υπογειοποιημένο τμήμα της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας –N.Χαλκηδόνας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται για ένα οδικό έργο νευραλγικής σημασίας το οποίο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στην περιοχή αλλά και τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

υπογειοποίηση νέας φιλαδέλφειας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα εγκαίνια παράδοσης του έργου στην κυκλοφορία το παρών έδωσαν - μεταξύ άλλων -
ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, o Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 14.274,193,55 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και 17,7 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ) έχει ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ και έχει κριθεί καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. 

υπογειοποίηση νέας φιλαδέλφειας

Αφορά τμήματα του δρόμου που βρίσκονται κοντά στο σχεδόν έτοιμο γήπεδο της ΑΕΚ και εκτιμάται ότι θα συνδράμουν καθοριστικά στη διαφοροποίηση και βελτίωση της διέλευσης των οχημάτων και πεζών από και προς το γήπεδο αλλά και από και προς το άλσος Νέας Φιλαδελφείας.

υπογειοποίηση νέας φιλαδέλφειας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπογραφές για τη σύμβαση «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δημο Ν.Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» «έπεσαν» στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία – μεταξύ άλλων - του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, του Προέδρου του ερασιτέχνη της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλ. Αλεξίου.

Αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ήταν η 10η Φεβρουαρίου 2021, αλλά η πανδημία απορρύθμισε τα χρονοδιαγράμματα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση.

υπογειοποίηση νέας φιλαδέλφειας

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ