Αυτά είναι τα νέα οχήματα των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων

polaris στρατιωτικά οχήματα

Οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας εξοπλίζονται με νέα έξυπνα οχήματα, τα οποία προσφέρουν ευελιξία κινήσεων σε κάθε έδαφος. 

Με Polaris MRZR  ενισχύονται οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονιστικού προγράμματος των Μέσων που διαθέτουν όλα τα Σώματα. Τα συγκεκριμένα, λόγω των compact διαστάσεων και των αυξημένων off road δυνατοτήτων, είναι ιδιαίτερα προσφιλή το τελευταίο διάστημα από τους στρατούς πολλών χωρών ανά τον κόσμο, καθώς, μπορούν να μεταφέρονται πολύ εύκολα οπουδήποτε απαιτείται.

polaris
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, μπορούν να εξοπλιστούν με όλα τα απαιτούμενα όπλα, χωρίς να υστερούν κάπου έναντι των πολύ μεγαλύτερων οχημάτων, αν εξαιρέσουμε φυσικά την παντελής απουσία κάλυψης – θωράκισης για το 4μελές πλήρωμά τους.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Polaris MRZR εφοδιάζεται με ένα 3κύλινδρο ντίζελ μοτέρ, 993 κυβικών εκατοστών, ισχύος 88 ίππων. Μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες έως 100 χλμ./ώρα και το ρεζερβουάρ καυσίμου, των 36 λίτρων, του παρέχει αυτονομία κίνησης λίγο κάτω από τα 250 χιλιόμετρα.

polaris

Το βάρους των 856 κιλών αμάξωμα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καταπονήσεις και η ύπαρξη τετρακίνησης με κοντές σχέσεις του εξασφαλίζει ευκολία κινήσεων σχεδόν σε κάθε αμάξωμα. Σύμμαχοι για τις δύσκολες καταστάσεις αποδεικνύονται στην πράξη τα χωμάτινα ελαστικά και φυσικά, οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων. Σημειώστε, επίσης, πως το Polaris MRZR μπορεί να φέρει ρυμουλκούμενο φορτίο έως 680 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρησιακές δυνατότητες του οχήματος της Polaris έχουν εκτιμηθεί και από τους στρατούς των ΗΠΑ και της Αγγλίας, που τα έχουν εντάξει στους κόλπους τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το στρατιωτικό όχημα της Polaris σε δράση

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ