Έτοιμο το αυτοκίνητο των Τούρκων - Πότε θα το δούμε στους δρόμους;

Togg SUV

Στην παραγωγή πρόκειται να περάσει μέσα στους επόμενους μήνες το πρώτο μοντέλο της Togg, το οποίο μάλιστα πρόκειται να ακολουθήσει διεθνή καριέρα μετά και την έναρξη της διάθεσής του στην τοπική αγορά.

Το χρονοδιάγραμμα έναρξης των πωλήσεων του πρώτου μοντέλου της Togg αποκάλυψε με δηλώσεις του ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της γείτονας χώρας, Mustafa Varank.

O Τούρκος υπουργός επισκέφθηκε το «περίπτερο» της Togg στην έκθεση τεχνολογίας που άνοιξε τις πύλες της στο Las Vegas, αποκαλύπτοντας πότε το πρώτο μοντέλο της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του εντός και εκτός τουρκικών συνόρων.

Togg SUV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Varank, οι παραγγελίες για το πρώτο μοντέλο της Togg, ένα μικρομεσαίων διαστάσεων SUV, πρόκειται να ανοίξουν τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν και οι πρώτες παραδόσεις στην εγχώρια αγορά.

Παράλληλα, η Togg πρόκειται να διεκδικήσει έγκριση τύπου και σε αρκετές αγορές του πλανήτη, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνες της γηραιάς ηπείρου, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας σε αυτές είναι σημαντικά υψηλότερες.

Togg SUV

«Προς το παρόν, υπάρχει ζήτηση από διάφορες περιοχές του κόσμου… από τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Varank, ξεκαθαρίζοντας ότι η πορεία των μοντέλων της Togg στις διεθνείς αγορές αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι τα εγκαίνια του εργοστασίου της Togg στην Bursa πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Recep Tayyip Erdoğan, στις 29 Οκτωβρίου 2022 και στόχος των Τούρκων είναι η παραγωγική του δυναμικότητα να αγγίξει σε πρώτη φάση τις 100.000 μονάδες ετησίως, φτάνοντας έως και τις 175.000 μονάδες/έτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Togg SUV

Αν και η Togg χρηματοδοτείται από την ίδια την κυβέρνηση της Τουρκίας, στα επιχειρηματικά πλάνα της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι και η είσοδος στο χρηματιστήριο αξιών ώστε να αντλήσει από εκεί και ιδιωτικά κεφάλαια.

Φυσικά το έργο της Togg εντός και εκτός τουρκικών συνόρων δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις της θα απευθύνονται σε εκείνους που θα θελήσουν να επενδύσουν σε μια άσημη αυτοκινητοβιομηχανία και σε μια τεχνολογία που δεν έχει ακόμα καταξιωθεί.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία το 2022 έφτασαν τις 7.733 μονάδες, ενώ οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις για το 2023 μιλούν 40.000 πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ