Περπάτημα δίχως τέλος: Έτοιμη η μεγαλύτερη πεζογέφυρα στον κόσμο (+video)

megaliteri pezogefira ston kosmo

Με κομμένη την ανάσα αγναντεύουν οι επισκέπτες της θέα που προσφέρει η μεγαλύτερη πεζογέφυρα που έχει κατασκευαστεί, διακρινόμενη για τις επιβλητικές της διαστάσεις.

Τρόμος και δέος ήταν τα συναισθήματα που διαπέρασαν τα σώματα των πρώτων επισκεπτών που πάτησαν το πόδι τους στη μακρύτερη πεζογέφυρα παγκοσμίως, η οποία εγκαινιάστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα «κατασκευαστικό θαύμα» στην Τσεχία υπό την ονομασία “Sky Bridge”, συνολικού κόστους σχεδόν 8 εκ. ευρώ, που χτιζόταν επί δύο χρόνια. Το μήκος της είναι 721 μέτρα, και μόλις από τις πρώτες μέρες λειτουργίες της έχει αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι στοιβάχτηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη για να θαυμάσουν την επιβλητική θέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μακρύτερη πεζογέφυρα στον κόσμο

Η κρεμαστή γέφυρα βρίσκεται στο θέρετρο Doni Morava στην Τσεχία και διασχίζει την κοιλάδα ανάμεσα στα βουνά Kralicky Sneznik κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και 200 χλμ. ανατολικά της Πράγας

«Αιωρείται» στα 1.116 πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 95 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους, ενώ περιλαμβάνει έξι κύρια σχοινιά στήριξης και 60 συρματόσχοινα αέρα.

Οι υπεύθυνοι του έργου επιτρέπουν την ταυτόχρονα παρουσία έως και 500 ανθρώπων πάνω στην γέφυρα, η οποία «κλείνει» τις πόρτες της στο κοινό, όταν οι άνεμοι αναπτύξουν ταχύτητες άνω των 135 χλμ./ώρα.

μακρύτερη πεζογέφυρα στον κόσμο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το επιβλητικό μέγεθός της και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες, η κρεμαστή γέφυρα έχει βρεθεί ήδη στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, με πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις να κάνουν λόγο για αλλοίωση του φυσικού τοπίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος τον επίσημο τίτλο της μακρύτερες πεζογέφυρας στον κόσμο είχε η Arouca στην Πορτογαλία με μήκος 516, αν και υπάρχει και η πεζογέφυρα Baglung Parbat στο Νεπάλ, μήκους 567 μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ