Ετοιμάζεται η ομορφότερη παραλιακή διαδρομή στη Βόρεια Ελλάδα -Πού θα βρίσκεται

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου ουρανούπολης Χαλκιδικής

Την αισθητική αναβάθμιση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Ουρανούπολης, αλλά και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας θα σημάνουν οι εργασίες που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

Αλλάζει «πρόσωπο» ένα από τα ομορφότερα μέρη της Χαλκιδικής που συνάμα αποτελεί και την κύρια πύλη εισόδου στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για την Ουρανούπολη του Δήμο Αριστοτέλη όπου εντός των προσεχών εβδομάδων θα ξεκινήσουν εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και ανακατασκευής της παραλιακής οδού.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, υπέγραψε σχετική σύμβαση με τον ανόδοχο του έργου, το οποίο θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 340.600 ευρώ και θα χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου ουρανούπολης Χαλκιδικής
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση του έργου θα σημάνει την αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της παραλιακής περιοχής (δείτε τις σχετικές φωτογραφίες) μέσω της διαμόρφωσης μιας περιπατητικής διαδρομής που θα συνδέσει τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (δρόμος προς τη Μονή Ζυγού) με ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του οικισμού, τον Πύργο του Προσφορίου.

Οι στόχοι του έργου

- Eξασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, με διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, Κατασκευή ραμπών για Α.Μ.Ε.Α. και λωρίδων καθοδήγησης ατόμων περιορισμένης όρασης

- Διευθέτηση του προβλήματος της άναρχης στάθμευσης που παρατηρείται σήμερα η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μελέτης μέσω καλαίσθητων πλακοστρώσεων και κρασπεδώσεων.

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου ουρανούπολης Χαλκιδικής

- Το έργο φυσικά περιλαμβάνει την ανακατασκευή και νέα ασφαλτόστρωση της παραλιακής οδού με διαγράμμιση διαβάσεων πεζών, κατασκευή παρτεριών και οριοθέτησή τους με προκατασκευασμένο κράσπεδο από σκυρόδεμα, τοποθέτηση καθιστικών, πέργολας, νέων ιστών φωτισμού και πολλών ακόμα λεπτομερειών δημοτικού εξοπλισμού, που υπηρετούν τη λειτουργικότητα, αλλά και την αισθητική του έργου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανάπλαση παραλιακού μετώπου ουρανούπολης Χαλκιδικής

«Είμαι υπερήφανος γιατί ξεκινάμε ένα ακόμα σημαντικό έργο με αξία πολλαπλάσια του προϋπολογισμού του. Κι αυτό διότι η Ουρανούπολη αποτελεί την πύλη προς την Αθωνική Πολιτεία για χιλιάδες επισκέπτες, έχοντας ως εκ τούτου έναν ρόλο σημαντικό για τον Δήμο μας ως τουριστικός προορισμός. Η νέα εικόνα που θα χαίρονται σύντομα οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της Ουρανούπολης, είναι ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι από το ψηφιδωτό του νέου Δήμου Αριστοτέλη που οικοδομούμε. Κάθε μέρα κι ένα βήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Η Χαλκιδική αλλάζει

Υπενθυμίζεται ότι η Χαλκιδική πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ που αφορά στην ενοποίηση του παραλιακού μετώπου του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι τη Νέα Ποτίδαια.

Χαλκιδική ποδηλατόδρομος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενιαίο παραλιακό μέτωπο θα έχει μήκος 24 χλμ. και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενιαίο ποδηλατόδρομο αντίστοιχου μήκους ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί θα αναδειχθεί στον μακρύτερο της Ελλάδας. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ