Ετοιμάζεται για απόβαση στην Ευρώπη το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe

Jeep Grand Cherokee 4xe 2022 1

Το νέο Plug-in Hybrid Grand Cherokee 4xe αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπή, διαθέτοντας παράλληλα και δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά με αυτονομία έως και 51χλμ.

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του στις Η.Π.Α. τον περασμένο Σεπτέμβριο, το νέο Jeep Grand Cherokee ετοιμάζεται για την άφιξη του και στην Ευρώπη. Είναι μια σημαντική στιγμή για τη μάρκα και το μοντέλο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, ακολουθώντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Jeep. Η εφαρμογή του συστήματος 4xe δημιουργεί το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και ικανό 4x4 Grand Cherokee που δημιουργήθηκε ποτέ.

Jeep Grand Cherokee 4xe 2022 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλέον τεχνολογικά προηγμένο, ικανό 4x4 και πολυτελές Grand Cherokee

Η 5η γενιά του Jeep Grand Cherokee -του SUV που έχει βραβευθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο- βασίζεται σε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, η οποία φιλοξενεί το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Εντελώς νέα είναι επίσης η σχεδίαση, τόσο του αμαξώματος, όσο και της καμπίνας. Οι εντυπωσιακές αναλογίες σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική μάσκα και τα φώτα τεχνολογίας LED συνθέτουν μια επιβλητική παρουσία, η οποία συνδυάζει τα κλασσικά χαρακτηριστικά με το μοντέρνο στιλ.

Jeep Grand Cherokee 4xe 2022 3

Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και η άνεση κυριαρχούν, ενώ η κορυφαία τεχνολογία εκφράζεται από την οθόνη των 10 ιντσώντου πίνακα οργάνων, την επίσης 10 ιντσών οθόνη του προηγμένου συστήματος πολυμέσων Uconnect 5, αλλά και την οθόνη των 10,25 ιντσών που έχει μπροστά του ο συνοδηγός. Το σύστημα ασύρματης φόρτισης, το ηχοσύστημα την McIntosh με τα 19 ηχεία απόδοσης 950 Watt, αλλά και ο προσαρμοζόμενος εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός LED, ολοκληρώνουν την εικόνα υψηλής ποιότητας σε κάθε επίπεδο που αποπνέει το νέο Grand Cherokee.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jeep Grand Cherokee 4xe 2022 5

Το νέο Grand Cherokee εντυπωσιάζει χάρη και στο πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) με τα οποία εφοδιάζεται και τα οποία του εξασφαλίζουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Επίσης μέσω της εφαρμογής της Jeep, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την κατάσταση του οχήματος, αλλά και λειτουργείες του (όπως το κλείδωμα, το σύστημα κλιματισμού, τα φώτα, κ.α.) από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Το έγχρωμο Head Up Display των 10 ιντσών, η κάμερα νυχτερινής όρασης, ο ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης, αλλά και συστήματα όπως το αυτόνομο παρκάρισμα και το αυτόνομο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών, συνθέτουν ένα από τα πλέον προηγμένα premium SUV στον κόσμο.

Jeep Grand Cherokee 4xe 2022 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλέον αποδοτικό Grand Cherokee που κατασκευάστηκε ποτέ

Η 5η γενιά του Jeep Grand Cherokee που θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά, θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με το καινοτόμο plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Συνδυάζοντας έναν turbo κινητήρα βενζίνης 2 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπή. Το σύστημα χάρη στην μπαταρία των 400V χωρητικότητας 17 kWh, δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για διαδρομές έως και 51χλμ..

Jeep Grand Cherokee 4xe 2022 4

Εντυπωσιακές είναι και οι δυνατότητες 4x4 που προσφέρει το νέο μοντέλο, το οποίο εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Drive II, την αερανάρτηση Quadra-Lift και το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain με τις πέντε επιλογές Auto, Snow, Sand/Mud, Rock, και Sport που εξασφαλίζουν ότι το νέο Grand Cherokee διατηρεί στο ακέραιο τις θρυλικές 4x4 δυνατότητες που συνοδεύουν το όνομα Jeep.

Jeep Grand Cherokee 4xe 2022 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προ-παραγγελίες του νέου Grand Cherokee με την ειδική έκδοση Launch Edition θα ξεκινήσουν άμεσα για τις αγορές της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ην. Βασιλείου, Αυστρίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ