Ετοιμάζεται το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα (video)

Air one vertiport 1

Η βρετανική εταιρεία Urban-Air Port και το πανεπιστήμιο του Coventry, συνεργάζονται για την δημιουργία μίας σειράς νέων αστικών “αεροδρόμιων” για χρήση από ιπτάμενα αυτοκίνητα και επαγγελματικά drone.

Η Urban-Air Port σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερα από 200 τέτοια “αεροδρόμια” παγκοσμίως και οι δημιουργεί του έργου είναι βέβαιοι ότι τα νέα Air-One Vertiports (έτσι ονομάζουν αυτού του τύπου τα αεροδρόμια) θα φέρουν επανάσταση στον κλάδο των αεροπορικών μετακινήσεων.

Η βρετανική εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο Air-One Vertiports, ξεκινώντας δραστηριότητα σε αρκετές τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πρώτο Air-One Vertiport θα ανοίξει σύντομα στο Coventry. Παρεμπιπτόντως, το έργο υποστηρίζεται και από τη βρετανική κυβέρνηση, γεγονός που ανεβάζει την πίστη των δημιουργών του για την πετυχημένη υλοποίηση του project.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Air one vertiport 2

Λόγω του μικρού μεγέθους τους, τα Air-One Vertiports μπορούν να κατασκευαστούν οπουδήποτε. Από το έδαφος και την κορυφή ενός ουρανοξύστη, μέχρι σε πλωτή εξέδρα σε μια λίμνη.

“Το άνοιγμα του Air-One Vertiport είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας, καθώς αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής στις μεταφορές, μια εποχή μηδενικών εκπομπών ρύπων και ταξιδιών χωρίς μποτιλιάρισμα, που θα κάνει τους ανθρώπους πιο υγιείς και χαρούμενους. Τα αυτοκίνητα έχουν τους δρόμους. Τα τρένα έχουν τις ράγες. Τα αεροπλάνα έχουν τα αεροδρόμια, και τώρα τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα έχουν τα δικά τους Urban-Air Vertiports", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ