Ποια εταιρεία μοιράζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στους υπαλλήλους της

Όμιλος Stellantis

Ένα παχυλό bonus περιμένει τους υπαλλήλους του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Stellantis, οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσό του 1,9 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις που σημείωσε ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Stellantis το 2023 πρόκειται λίαν συντόμως να μεταφραστεί σε ένα παχυλό bonus για τους εργαζόμενούς της.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε εκπονήσει εντός του 2023 προγράμματα μείωσης προσωπικού, σήμερα έρχεται να επιβραβεύσει τους υπαλλήλους που διατήρησαν τη θέση του, μοιράζοντας το αστρονομικό ποσό του 1,9 δισεκατομμυρίου ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο όμιλος Stellantis δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα μοιραστούν το ποσό του 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, σημείωσε ότι το μπόνους αφορά το 95% των εργαζομένων της.

Η καταβολή bonus αποτελεί παράδοση στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, την οποία οι περισσότεροι κατασκευαστές ακολουθούν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επιβραβεύσουν τους υπαλλήλους τους.

Εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα θα αποτελέσει η Volkswagen, η οποία στην προσπάθειά της να περιορίσει το λειτουργικό κόστος και να γίνει πιο ανταγωνιστική θα παρέχει στους εργαζόμενούς της bonus στη μορφή επιπλέον ημερών αδείας.

Stellantis Group

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Mercedes-Benz μοίρασε το 2023 το ποσό των 7.300 ευρώ σε 93.000 εργαζόμενους στη Γερμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης που ακολουθεί.

Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος Stellantis δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Fiat-Chrysler Group με το PSA Group και αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών του πλανήτη, περιλαμβάνοντας φίρμες όπως η Opel, η Fiat, η Peugeot, η Citroen, η Jeep και η Alfa Romeo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2023, ο όμιλος Stellantis κατάφερε να αυξήσει και μάλιστα σημαντικά των κύκλο εργασιών του, με το καθαρό τζίρο να παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 6% και τα καθαρά κέρδη να αγγίζουν τα 18,6 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 11% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ