Ενστάσεις για τη συνεργασία Apple με ChatGPT - Ποια εταιρεία θα απαγορεύσει τα iPhone στα αυτοκίνητά της;

apple chatgpt

Μπορεί η κίνηση της Apple να ενσωματώσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της OpenAI στις συσκευές της να είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για τους κατόχους Mac και iPhone, αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε την οργή του Elon Musk, ο οποίος φαίνεται να παίρνει δραστικά μέτρα.

Με την τεχνητή νοημοσύνη να μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, μεγάλες εταιρείες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν δικά τους συστήματα A.I. ή να συνεργάζονται με ήδη υπάρχοντα, όπως το Gemini της Google ή το ChatGPT της OpenAI.

Το τελευταίο επιλέχθηκε και από την Apple, η οποία στα πλαίσια του Worldwide Developers Conference που διοργανώνει η ίδια κάθε χρόνο, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και την παραπάνω συνεργασία. Στόχος της είναι να δημιουργήσει έναν πιο έξυπνο φωνητικό βοηθό και να προσφέρει πιο εξατομικευμένα εργαλεία στους χρήστες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
apple chatgpt 2

Μια σύμπραξη που, όπως φαίνεται, ενόχλησε ιδιαιτέρως τον Elon Musk, ιδιοκτήτη της Tesla, της SpaceX και του κοινωνικού δικτύου X, σε τέτοιο βαθμό, ώστε μέσω ανάρτησής του να δηλώσει ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η συγκεκριμένη συνεργασία, θα απαγορεύσει τις συσκευές Apple σε όλες τις εταιρείες του.

«Δικαιολόγησε» την οργή του λέγοντας ότι αν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, αυτό θα αποτελούσε απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, πρόσθεσε ότι η Apple δεν έχει πραγματικά ιδέα για το τι θα συμβεί στα δεδομένα που θα παραδώσει στην OpenAI, κάνοντας λόγο ότι θα τα πουλήσει σε τρίτους, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν φτιάχνει ένα αποκλειστικά δικό της Α.Ι.

Τέλος, ανέφερε ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, οι άνθρωποι που θα επισκέπτονται τις εταιρείες του ή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αφήνουν τις συσκευές τους Apple στην είσοδο, όπου θα φυλάσσονται σε κλωβό Faraday, ένα ειδικό περίβλημα που μπλοκάρει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων κινητής τηλεφωνίας, ασύρματου διαδικτύου και Bluetooth.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Musk, ο οποίος συνίδρυσε την OpenAI το 2015, τώρα διευθύνει μια ανταγωνιστική εταιρεία που ονομάζεται xAI, έχοντας με την πρώην εταιρεία του και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Sam Altman, τεταμένες σχέσεις. Μάλιστα, έχει προβεί σε μηνύσεις εναντίον τους για φερόμενη παραβίαση της ιδρυτικής συμφωνίας της OpenAI και απόκλιση από τον μη κερδοσκοπικό σκοπό της.

apple chatgpt3

Δεδομένου του ιστορικού του με τις αθετημένες υποσχέσεις και τις άγριες απειλές, μένει να δούμε αν ο Musk θα προχωρήσει στην απαγόρευση των συσκευών της Apple ή ίσως ακόμη και την επεκτείνει ώστε να περιλαμβάνει και άλλες μάρκες, όπως τη Samsung, η οποία ήδη συνεργάζεται με τη Google.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ