Έρχονται κάμερες στα ταξί – Επιδοτείται η αγορά τους

camera taxis

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας στην Ιταλία επιδοτεί την αγορά καμερών στα ταξί, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ενισχύσει την ασφάλεια των επαγγελματιών.

Με τους οδηγούς ταξί να εκτίθενται καθημερινά σε πληθώρα κινδύνων, πολλές χώρες ανά τον κόσμο ήδη εξετάζουν τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των επαγγελματιών του κλάδου.

Η θωράκιση των οδηγών ταξί έχει βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της περιφέρειας της Λομβαρδίας στην Ιταλία, η οποία θα διαθέσει συνολικά 600.000 ευρώ, ώστε να διευκολύνει την αγορά καμερών προς εγκατάσταση στα ΕΔΧ Ταξί και τα μισθωμένα αυτοκίνητα με οδηγό.

Ειδικότερα, οι οδηγοί θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση (από τις 11 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου) στις δημοτικές αρχές, ώστε να τους επιστραφεί ένα μέρος του ποσού που διέθεσαν για τον εξοπλισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έρχονται κάμερες στα ταξί – Επιδοτείται η αγορά τους

Η πρωτοβουλία της περιφέρειας παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο Palazzo Lombardia στο Μιλάνο, παρουσία του Προέδρου της Λομβαρδίας, Attilio Fontana, και των επικεφαλής των μεγαλύτερων σωματείων Οδηγών Ταξί στην περιφέρεια.

«Η παρουσία καμερών στα ταξί και τα μισθωμένα αυτοκίνητα με οδηγό είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια. Η αποτρεπτική τους δράση ενισχύει την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών, ενώ μπορούν να παρέχουν πολύτιμα στοιχεία σε περίπτωση κλοπών και περιστατικών βίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Fontana.

Την επικείμενη εγκατάσταση καμερών στα ταξί χαιρέτισε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Riccardo De Corato: «Αυτή η χρηματοδότηση αποτελεί ένα μέτρο που εφαρμόζεται ως απάντηση στα παράπονα των οδηγών ταξί που είναι εκτίθενται καθημερινά σε πολλούς κινδύνους και συχνά πέφτουν θύματα κακοποιών. Με τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης στα αυτοκίνητα, όποιος σκοπεύει να προβεί σε μια παράνομη πράξη, θα αποθαρρύνεται αμέσως».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση καμερών στα ταξί αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα και των Ελλήνων επαγγελματιών του κλάδου, μετά τα πάμπολλα περιστατικά κλοπών που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι το υλικό που θα καταγράφεται θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές σε περιπτώσεις που κρίνεται ότι είναι ανάγκη, όπως για παράδειγμα ο εντοπισμός των δραστών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ