Έρχονται χιλιάδες «ραβασάκια» στους παραβάτες οδηγούς

dhmo

Οι Δήμοι όλης της χώρας προσπαθούν να προλάβουν την τελευταία στιγμή να εισπράξουν εκατομμύρια ευρώ.

Αντιμέτωποι με παλαιά χρέη από απλήρωτες παραβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σπεύδουν να βεβαιώσουν τα πρόστιμα πριν την έλευση του 2024 όποτε και παραγράφονται τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί έως 2018!

Πιο συγκεκριμένα χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων είναι πολύ πιθανό έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να βρεθούν αντιμέτωποι με μια άκρως δυσάρεστη εξέλιξη η οποία αφορά σε «μπλοκάρισμα» του τραπεζικούς τους λογαριασμού για απλήρωτες παραβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr όλοι οι Δήμοι σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν τις παλαιές υποθέσεις των τροχαίων παραβάσεων και να βεβαιώσουν τις υποθέσεις από το 2007 έως και το 2018 καθώς με την έλευση του 2024 αυτές παραγράφονται με αποτέλεσμα να χάσουν οι Δήμοι πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς πρόκειται να ενημερωθούν αρμοδίως οι οφειλέτες χρεών από απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, και εάν δεν προχωρήσουν στην αποπληρωμή ή τη ρύθμιση των εν λόγω οφειλών θα δουν να τα χρέη τους να πιστώνονται στον προσωπικό τους λογαριασμό στην εφορία και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Παράλληλα πέραν της μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας στους ιδιοκτήτες οχημάτων με οφειλές άνω των 500 ευρώ είναι πολύ πιθανό να δεσμευθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να ξεμπλοκάρει θα πρέπει να γίνει εξόφληση ή ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις όποτε και έπειτα μπορεί ο παραβάτης οδηγός να λάβει και φορολογική ενημερότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ