Έρχονται Ελλάδα τα πρώτα στρατιωτικά οχήματα Μ1117 της Αμερικής

M1117 στρατιωτικά οχήματα

Ξεκινά η σταδιακή παραλαβή των στρατιωτικών οχημάτων Μ1117 που θα πάρει η Ελλάδα από την Αμερική, με στόχο την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων της χώρας και την ανανέωση των μηχανοκίνητων μέσων του ελληνικού στρατού.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο στο carandmotor.gr, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει δρομολογήσει την παραλαβή 1.200 συνολικά τεθωρακισμένων τα οποία θα παραχωρηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα πρώτα 500 εξ αυτών θα παραδοθούν στη χώρα μας μέχρι τις αρχές του 2022, ενώ για τα υπόλοιπα, θα γίνει εκ νέου επιλογή επί αμερικανικού εδάφους. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες τα συγκεκριμένα θα παραδοθούν-δωρεάν- πλήρως εξοπλισμένα και λειτουργικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη μικρή παρτίδα των Μ1117 έφτασε πριν λίγο καιρό στη Γερμανία, εκεί οπού μετέβησαν στελέχη του ελληνικού στρατού προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω στα συστήματα και τις επιχειρησιακές του δυνατότητες. Τα συγκεκριμένα οχήματα βρίσκονται πλέον καθοδόν για την Ελλάδα και έτσι αναμένονται σήμερα ή μέσα στα επόμενα 24ώρα. Μάλιστα, στις προθέσεις του Επιτελείου Στρατού είναι να δοθούν απευθείας στις δυνάμεις φύλαξης του Έβρου, όπου οι ανάγκες φύλαξης αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Το Μ1117 αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90 και ήταν από τις πρώτες προσπάθειες των Αμερικανών να κατασκευάσουν ένα επιχειρησιακό όχημα με ικανή θωράκιση να αντέξει χτυπήματα από πυροβόλα όπλα και νάρκες. Κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί σε αποστολές των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ και μπορεί να μεταφέρει έως και πλήρωμα 5 μελών. Για την κίνηση του 4Χ4 αμαξώματος φροντίζει ένα ντίζελ μοτέρ 8,3 λίτρων με 260 άλογα, με τελική ταχύτητα στα 100 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ