Αποκλειστικό: Έρχονται διασταυρώσεις από την Εφορία -Στο στόχαστρο 650.000 αυτοκίνητα «φαντάσματα»

Ελλάδα αυτοκίνητα

Τεράστιες είναι οι διαφορές των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον αριθμό του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων με εκείνα της ΑΑΔΕ που αφορά στα ειδοποιητήρια των Τελών Κυκλοφορίας.

Πάνω από 650.000 αυτοκίνητα «φαντάσματα» βρίσκονται στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με αποτέλεσμα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να αναζητούν λύση ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μπορούν να βρουν ποιοι ιδιοκτήτες πραγματικά δεν πληρώνουν τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας.

Ο στόχος της εκκαθάρισης είναι διπλός καθώς από τη μία μεριά θα σταματήσει το σύστημα να χρεώνει με απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας τους παλαιούς ιδιοκτήτες των οχημάτων και από την άλλη μεριά θα μειωθεί ο αριθμός του στόλου των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων που δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ και θα προσεγγίσει την πραγματικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκονταν σε συνεχή επαφή ακόμη και πριν τις εκλογές με τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να ανακαλύψουν τον τρόπο οριστικής διαγραφής των αυτοκινήτων «φαντασμάτων» και βέβαια να σταματήσει επιτέλους η χρέωση των ιδιοκτητών τους με ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ο αριθμός του στόλου κυκλοφορούντων αυτοκινήτων που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι περίπου 5,6 εκατ. οχήματα ενώ η ΑΑΔΕ αναρτά περίπου 4 εκατ. ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας κάθε χρόνο. Εύλογα θα νομίζει κανείς ότι λείπουν 1,6 εκατ. οχήματα αλλά αν αφαιρέσει κανείς και τις Προσωρινές Ακινησίες θα αντιληφθεί ότι τα αυτοκίνητα «φαντάσματα» ξεπερνούν τις 650.000 μονάδες!

Άλλωστε η χρέωση των ανεξόφλητων Τελών Κυκλοφορίας αυξάνει κατά πολύ τις οφειλές των πολιτών προς την Εφορία και το υπουργείο Οικονομικών καθώς ο αριθμός των αυτοκινήτων «φαντασμάτων» ξεπερνά τις 650.000 μονάδες δημιουργώντας μια πλασματική εικόνα για τα χρέη των πολιτών προς την Εφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα «φαντάσματα» ανήκουν σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή και δεν έχουν τακτοποιηθεί και από τους κληρονόμους εάν υπάρχουν, ενώ επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων δεν υπάρχουν καθώς έχουν αποσυρθεί σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί ποτέ η διαγραφή τους από τα Μητρώα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οπότε καλό θα ήταν όσοι κάτοχοι έχουν πετάξει το παλαιό τους όχημα σε κάποιο Κέντρο Ανακύκλωσης κατά τη διάρκεια της προσωρινής ακινησίας καλό θα είναι να σπεύσουν να ολοκληρώσουν την οριστική διαγραφή του οχήματός τους για να μην εμφανίζεται στην προσωπική τους καρτέλα κάποιο αυτοκίνητο «φάντασμα».

Τώρα αν κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου «φαντάσματος» δεν ζει και δεν υπάρχουν κληρονόμοι τότε την οριστική διαγραφή θα πρέπει να πραγματοποιήσουν με κάποιο τρόπο τα στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να μειωθεί ο πραγματικός αριθμός του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και παράλληλα να σταματήσουν να αυξάνουν οι οφειλές προς την Εφορία από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας οχημάτων που κυριολεκτικά δεν υπάρχουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ