Έρχεται νέος σταθμός Μετρό στη Νίκαια; -Ποιοι ζητούν τη δημιουργία του

Συρμός Μετρό

Η επέκταση του μετρό θα εξυπηρετούσε τους χιλιάδες φοιτητές του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος και θα έδινε αναπτυξιακή ώθηση στη Νίκαια.

Έναν δεύτερο σταθμό του Μετρό στην περιοχή της Νίκαιας, που θα βρίσκεται στο Θεμιστόκλειο Συγκρότημα, ζητούν από κοινού ο Δήμαρχος Νίκαιας και ο Πρύτανης του του Πανεπιστημίο Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, και ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Μιχαήλ Σφακιανάκης, συμφώνησαν να συνυπογράψουν αίτημα για επέκταση της γραμμής Μετρό προς το Πανεπιστήμιο το οποίο και γνωστοποιήθηκε στην Α.Ε. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η πρόσβαση προς το Πανεπιστήμιο είναι δύσκολη, δεν αφήνει περιθώρια επαρκούς αξιοποίησης από τον Δήμο και δημιουργεί κυκλοφοριακά ζητήματα στην περιοχή. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνεται δε ότι η ανάπτυξη δικτύου του μετρό θα μειώσει το χρόνο μετακίνησης των φοιτητών, τη χρήση των Ι.Χ, την περιβαλλοντική ρύπανση και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο υπάρχον σταθμός της Νίκαιας (Γραμμή 3) βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου και εγκαινιάστηκε το 2020 μαζί με τους σταθμούς Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, ενώ το 2022 προστέθηκαν τρεις ακόμη (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

Μετρό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η διασφάλιση προσβάσιμων μέσων μεταφοράς αποτελεί κρίσιμη πτυχή για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνυπογράψαμε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Μιχαήλ Σφακιανάκη το αίτημα επέκτασης της γραμμής του μετρό προς το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου. Αυτή η επέκταση αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας μας να βελτιώσουμε τις μεταφορικές υποδομές της πόλης, προσφέροντας πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες επιλογές κίνησης για τους φοιτητές και τους κατοίκους. Η πανεπιστημιακή κοινότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης μας και γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα προχωρήσει και σε άλλους τομείς δράσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης» ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης.

«Σε ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα συμφωνήσαμε με τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη κ. Κωνσταντίνο Μαραγκάκη να δρομολογήσουμε, κατά προτεραιότητα, δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η επέκταση του μετρό μέχρι το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η εξυπηρέτηση των φοιτητών μας, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, με θέση σε λειτουργία αστικής λεωφορειακής γραμμής. Θα ακολουθήσουν σειρά από συνέργειες οι οποίες αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιό μας και διατηρούμε την πεποίθηση μας ότι η συνεργασία αυτή θα οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και για τους δύο φορείς», δήλωσε από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ