Έρχεται το νέο «υπερηχητικό» τρένο που θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις

γρήγορο τρένο στην Ινδονησία

Προ των πυλών βρίσκεται μία διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων που θα φέρει πιο κοντά δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδονησίας.

Επένδυση-μαμούθ για τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής ιδιαίτερα υψηλών ταχυτήτων υλοποιείται στην Ινδονησία, μέσω της ινδονησιακής-κινεζικής κοινοπραξίας PT KCIC (Kereta Cepat Indonesia China).

Πυρήνας του πρότζεκτ είναι η κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 142,3 χιλιομέτρων που θα ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα, με την πόλη Μπαντούνγκ στη Δυτική Ιάβα.

γρήγορο τρένο στην Ινδονησία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τρένο που θα εκτελεί το δρομολόγιο θα αναπτύσσει ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 350 χλμ./ώρα, με τον χρόνο ταξιδιού να κυμαίνεται μεταξύ 36 και 45 λεπτών. Το υπερηχητικό τρένο θα πραγματοποιεί συνολικά τέσσερις στάσεις στους σταθμούς Halim Station (Τζακάρτα), Karawang, Padalarang και Tegalluar (Μπαντούνγκ).

Παράλληλα, κάθε τρένο θα απαρτίζεται από συνολικά 8 βαγόνια συνολικής χωρητικότητας 601 επιβατών. Ειδικότερα, θα υπάρχουν VIP θέσεις για 18 επιβάτες, θέσεις Α’ κλάσεως για 28 και θέσεις Β’ κλάσεως για 555 επιβάτες.

γρήγορο τρένο στην Ινδονησία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων «τρέχει» από το 2015, αλλά έκτοτε έχει βρεθεί αντιμέτωπο με μια πληθώρα εμποδίων, συμπεριλαμβανομένων κάποιων καθυστερήσεων στην κατασκευή που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Την περασμένη Δευτέρα 13/2/2023, μάλιστα, κυβερνητικός αξιωματούχος της Ινδονησίας δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της χώρας του και της Κίνας για υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά 1,2 δισ. δολάρια. (περί τα 1,119 δισ. ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γρήγορο τρένο στην Ινδονησία

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το πρότζεκτ έχει ήδη «ξεφύγει» κατά περίπου 2 δισ. δολάρια (1,866 δισ. ευρώ), το συνολικό κόστος φαίνεται πως θα φτάσει τα 7,36 δισ. δολάρια (6,87 δισ. ευρώ). Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι μέρος του επιπλέον κόστους θα καλυφθεί μέσω δανείου από την Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας.

Πρόσφατα, μάλιστα, η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ινδονησίας, PT KAI, η οποία, μαζί με την κρατική κατασκευαστική εταιρεία Wijaya Karya, ελέγχουν το 60% της κοινοπραξίας KCIC, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 210,66 εκατομμύρια δολάρια (196,5 εκατ. ευρώ) από την κυβέρνηση ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του πρότζεκτ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ