Έρχεται το νέο αυτοκίνητο των Τούρκων -Πότε θα το δούμε στους δρόμους

Togg τα πλάνα των Τούρκων και τα νέα μοντέλα 2022

Προ των πυλών βρίσκεται το δεύτερο μοντέλο της Togg που, όπως όλα τα τετράτροχα προϊόντα της εταιρείας, θα διατεθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τεράστια είναι η ζήτηση που γνωρίζει το T10X, το πρώτο 100% αμιγώς ηλεκτρικό "Made in Turkey" αυτοκίνητο, που παράγεται από τον Οκτώβριο του 2022 στην Προύσα, με 15.000 κομμάτια να βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

Το μοντέλο φέρει την υπογραφή της Togg, μιας κοινοπραξίας 5 τουρκικών κολοσσών, η οποία τυγχάνει της υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

togg erdogan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γείτονες, ωστόσο, δεν είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν στο T10X, ένα μικρομεσαίου μεγέθους SUV, καθώς μέχρι το 2030 θα παράγουν 4 ακόμα μοντέλα -ένα sedan, ένα hatchback, ένα B-SUV και ένα MPV.

togg sedan

Αυτό που θα προηγηθεί είναι το sedan, το οποίο έχουμε δει σε πρωτότυπη εκδοχή υπό την ονομασία Togg's Transition Concept. Τα πλήρη αποκαλυπτήριά του, ωστόσο, θα γίνουν το 2024 και ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του.

«Η Togg θα συστήσει το sedan μοντέλο στο κοινό στο τέλος του 2024. Θα παραχθεί το 2025 και όπως θα συμβεί με όλα τα μοντέλα της Togg, θα εξαχθεί στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ.

togg sedan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι το νέο μοντέλο της Togg θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, θα ενσωματώνει ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες και υλικά υψηλής ποιότητας που θα καθιστούν τη διαμονή των επιβατών στην καμπίνα ευχάριστη.

Παράλληλα, φαίνεται ότι θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το T10X που αρχικά διατίθεται ως πισωκίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα, και δύο επιλογές μπαταριών -52,4 kWh και 88,5 kWh και αυτονομία 314 χλμ. και 523 χλμ. αντίστοιχα.

togg sedan

Στόχος της Togg είναι η παραγωγική δύναμη στο εργοστάσιό της στην Προύσα να φτάσει τις 100.000 μονάδες ετησίως, μέχρι να φτάσει στο maximum των δυνατοτήτων της (175.000 οχήματα).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ