Έρχεται το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q2 e-tron

Δοκιμάζουμε το νέο Audi Q2 Advanced 30 TFSI 110 PS -carandmotor.gr

Η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ θα διευρύνει την γκάμα της με ένα μικρότερο ηλεκτρικό crossover που θα λανσαριστεί στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Την ηλεκτρική του «αντεπίθεση» πραγματοποιεί ο όμιλος Volkswagen, λανσάροντας νέα μοντέλα που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο νέο καθεστώς της αυτοκίνησης.

Πέρα από τη VW, η οποία αποκάλυψε το ID.2all, τον προπομπό ενός ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής, αλλά και τα σχέδιά της για ένα ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ, δυναμικά στον «στίβο» της ηλεκτροκίνησης έχει εισέλθει και η Audi που δείχνει αποφασισμένη να διευρύνει τη μηδενικών ρύπων γκάμας της.

Audi Q2
Audi Q2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα, στην ατζέντα της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ βρίσκεται και το λανσάρισμα ενός ακόμα τετράτροχου προϊόντος υπό την ονομασία Q2 e-tron. Πρόκειται για ένα crossover που θα τοποθετείται κάτω από το Q4 e-tron, έχοντας διαστάσεις που θα του επιτρέπουν να κυκλοφορεί απρόσκοπτα εντός του ασφυκτικού αστικού ιστού. Το λανσάρισμα του Q2 e-tron, που θα είναι το μικρότερο ηλεκτρικό SUV της Audi, φαίνεται πως είναι προγραμματισμένο για το 2025.

Η επέλαση της Audi στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας δεν εκπλήσει τους φίλους της αυτοκίνησης. Μην ξεχνάμε ότι στόχος της Audi είναι μέχρι το 2027 να έχει «ηλεκτρική εκπροσώπηση» σε κάθε κατηγορία (segment) που δραστηριοποιείται, ενώ μέχρι το 2025 στοχεύει στο λανσάρισμα περίπου 20 νέων μοντέλων (ολοκαίνουργιων και facelift), τα μισά εκ των οποίων θα είναι 100% ηλεκτρικά.

Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο μοντέλο που θα εγκαινιάσει το επόμενο ηλεκτρικό κεφάλαιο της Audi είναι το Q6 e-tron που ήδη δοκιμάζεται στον Ευρωπαϊκό Βορρά, ενώ θα ακολουθήσει και μια coupe έκδοση με τα διακριτικά «Sportback».

Μεταξύ άλλων, θα ακολουθήσουν τα A6 Sportback e-tron, A6 Avant e-tron, και A4 e-tron, όπως και ο 100% ηλεκτρικός διάδοχος του δημοφιλούς A3.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ