Έρχεται ο μεγαλύτερος εναέριος δρόμος στην Ελλάδα -Πού θα κατασκευαστεί, πότε θα είναι έτοιμος

flyover θεσσαλονίκη

Θέμα ημερών είναι πλέον η έναρξη των έργων για την κατασκευή του Flyover, ενός δρόμου που στα μάτια των οδηγών θα μοιάζει να ίπταται.

Αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του Flyover, του εναέριου δρόμου στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα επιτρέψει στους οδηγούς να παρακάμπτουν τον αστικό ιστό και να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα τόσο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» όσο και προς τη Χαλκιδική.

Πρόκειται για το έργο που αφορά στην Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ, ένα έργο συνολικού μήκους 13 χλμ. που θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης Περιφερειακής οδού στο τμήμα της από τον A/Κ K5 (στο ύψος περίπου των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424) έως την περιοχή του Α/Κ Κ10 στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος θα έχει μήκος 9,5 χλμ., τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα – εξού και η ονομασία Flyover, καθώς στα μάτια του οδηγού που θα κινείται στον υφιστάμενο δρόμο θα φαίνεται σαν να «ίπταται» ένας ακόμα άξονας. Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται για το 2027.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Νίκος Ταχιάος, κατά την υπογραφή της σύμβασης για τη λειτουργία και συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, η έναρξη των εργασιών για τον Flyover επίκειται, ενώ εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει μια ριζική αλλαγή της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς των πολιτών, η οποία θα πρέπει να διακρίνεται από υπευθυνότητα.

Οι δηλώσεις του κ. Ταχιάου σχετικά με τον Flyover, έγιναν μόλις λίγες ημέρες μετά τη σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, στο περιθώριο της οποίας ανακοινώθηκε ότι για την άμβλυνση των προβλημάτων στο κυκλοφοριακό από την κατασκευή του νέου δρόμου, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί με επιπλέον 100 αστυνομικούς σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και σε εξοπλισμό, όπως με ελικόπτερο και εναέρια μέσα επιτήρησης κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην υλοποίηση του έργου προκειμένου να αναληφθούν από πλευράς τους οι κατάλληλες πρωτοβουλίες -στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους- που θα επιτρέψουν στην Τροχαία να διαδραματίσει το ρόλο της.

flyover θεσσαλονίκη

Μην ξεχνάμε ότι οι εργασίες για τον Flyover θα μειώσουν την κυκλοφοριακή ικανότητά του περιφερειακού, δεδομένου ότι θα παροπλιστεί μία από τις τρεις λωρίδες του. Ανάμεσα στα υπόλοιπα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν είναι η αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων και η αυστηροποίηση ελέγχων για παράνομη στάθμευση, σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης όπως η Κων. Καραμανλή, η Βασ. Όλγας, η Εγαντία, η Μοναστηρίου και η Τσιμισκή.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει τροποποίηση του προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης, ώστε να προκύπτει πράσινο κύμα στους βασικούς οδικούς άξονες, ενώ για τις φορτοεκφορτώσεις θα εφαρμοστεί το βραδινό ωράριο όπως έχει θεσπιστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ