Με 810 ίππους το νέο εντυπωσιακό κουπέ της DS

DS E-Tense Performance

H γαλλική DS συνεχίζει την επέκτασή της και με βάση νέα στοιχεία από τη Γαλλία, δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε ένα πολύ δυναμικό κουπέ με 810 ίππους και εντυπωσιακό design.

Η επικείμενη ύπαρξη στη γκάμα της DS του νέου σούπερ κουπέ «φωτογραφήθηκε» από την Πρόεδρο της DS, Beatrice Foucher, η οποία κατά τη διάρκεια του event που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο για το London ePrix, δήλωσε στο βρετανικό Autocar ότι το αυτοκίνητο μπορεί να το δούμε στην παραγωγή στο άμεσο μέλλον.

Το νέο γαλλικό μοντέλο θα έχει πολλά κοινά με το πρωτότυπο DS E-Tense Performance που παρουσιάστηκε από τη μάρκα στις αρχές της χρονιάς και θα πωληθεί σαν ένα περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό κουπέ με τεχνολογία από τη Formula E.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
DS E-Tense

Για την κίνησή του θα φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στο μπροστινό μέρος με ισχύ 340 ίππων και ένας στο πίσω μέρος με ισχύ 470 ίππων, που θα προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 810 ίππων.

Με βάση μάλιστα τη δύναμη αυτή αλλά και μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά, το νέο γαλλικό μοντέλο θα μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,0 δευτερολέπτων, όντας έτσι ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ιστορία.

DS E-Tense
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια η Foucher δεν υποσχέθηκε ότι σίγουρα θα δούμε το νέο κουπέ στην παραγωγή, ενώ τόνισε ότι λόγω των χαρακτηριστικών του, το νέο DS E-Tense Performance εφόσον πάρει το πράσινο φως, θα είναι μόνο σε πολύ μικρό νούμερο παραγωγής και μόνο για χρήση σε πίστα, ενώ θα κοστίζει επιπλέον και πολύ ακριβά.

Ερωτώμενη μάλιστα εάν τυχόν η έκδοση παραγωγής θα μπορούσε να δώσει ή να δανειστεί νέες ιδέες και τεχνολογίες και σε άλλες σπορ μάρκες του Ομίλου Stellantis όπως η Alfa Romeo, η Foucher απάντησε: «Προφανώς οτιδήποτε σχεδιάζει η Stellantis στο πεδίο της εξέλιξης, μιλώντας γενικά, ταιριάζει σε όλες τις premium μάρκες της, ιδίως στο πεδίο των κινητήρων και τις μπαταρίες των ηλεκτρικών μοντέλων».

DS E-Tense

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ