Έρχεται και 7θέσιο το Renault Austral

Νέο Renault Austral πότε έρχεται 2022

Το Renault Austral είναι ο νέος εκπρόσωπος των Γάλλων στα μικρομεσαία SUVs και αναμένεται να διευρύνει τις επιλογές του κοινού με την προσθήκη στη γκάμα και επταθέσιας έκδοσης.

Με μεγάλα «όπλα» τη δυναμική σχεδίαση, τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης και το προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης το νέο Renault Austral θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της γαλλικής εταιρείας στα SUVs της μικρομεσαίας κατηγορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του Austral, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Γάλλων στην Παλένθια της Ισπανίας, ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού με στόχο να βρίσκεται στις εκθέσεις από το τέλος της χρονιάς. Στη γραμμή παραγωγής μάλιστα αναμένεται να προστεθεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον και μία νέα 7θέσια έκδοση.

Η επταθέσια έκδοση του Renault Austral μόνο τυχαία προσθήκη δεν θα είναι στην γκάμα της γαλλικής εταιρείας καθώς το τέλος του 2022 θα σημάνει και το τέλος στην παραγωγή των πολυμορφικών Grand Scenic και Espace, σε μια κατηγορία που η Renault θεωρείται αυθεντία.

Μάλιστα, οι φήμες θέλουν την επταθέσια έκδοση του γαλλικού SUV να φέρει το όνομα Espace, ένα βαρύ όνομα για τους Γάλλους που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και έχει γράψει την δική του μεγάλη ιστορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έναντι του στάνταρ Austral, η επταθέσια έκδοση δεν θα έχει μόνο δύο επιπλέον θέσεις στην καμπίνα του αλλά θα είναι και μεγαλύτερη σε μήκος και αυτό δεν αποκλείεται να επιφέρει κάποια αύξηση και στο μεταξόνιο του. Οι πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου αναφέρουν μάλιστα ότι το μεγαλύτερο σε μήκος Austral θα είναι διαθέσιμο και με καμπίνα με 5θέσια διαμόρφωση, η οποία θα δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους.

Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, η γκάμα του επταθέσιου Austral δεν αναμένεται να έχει διαφορές έναντι του «στάνταρ» μικρομεσαίου SUV των Γάλλων. Το τελευταίο φέρει τη δεύτερη γενιά του φουλ υβριδικού συστήματος κίνησης E-Tech Hybrid που εφοδιάζεται με έναν 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρου και έναν ηλεκτροκινητήρα σε κύκλωμα 400V για συνδυαστική απόδοση 160 ή 200 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις ήπια υβριδικές εκδόσεις βρίσκουμε τον καινούργιο 3κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα του 1,2 λίτρου που υποστηρίζεται από 48βολτο σύστημα με μπαταρία ιόντων λιθίου και αποδίδει 130 ίππους. Η άλλη ήπια υβριδική έκδοση φέρει τον γνωστό 4κύλινδρο turbo μοτέρ του 1,3 λίτρου, ο οποίος συνεργάζεται με 12βολτο σύστημα και αποδίδει ανάλογα με την έκδοση 140 ή 160 ίππους, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το ντεμπούτο του 7θέσιου Renault Austral αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο μισό του 2023 με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται εντός της χρονιάς.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ