Έρχεται η τετρακίνητη BMW M2 – Με αυξημένη ισχύ και ανώτερες επιδόσεις

BMW M2 1

Το σύστημα τετρακίνησης xDrive θα αυξήσει το συνολικό βάρος, αλλά μία τέτοια επιλογή θα έδινε πάτημα στους μηχανικούς της BMW για να αυξήσουν την ισχύ του κουπέ επιδόσεων.

Αν ρωτήσετε έναν λάτρη των σπορ αυτοκινήτων για το πώς είναι το πρέπει να είναι ένα τέτοιο, θα σας απαντήσει ότι πρέπει να έχει μαζεμένες διαστάσεις, να είναι ελαφρύ και να διαθέτει χειροκίνητο σασμάν, στέλνοντας δύναμη αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Ένα αυτοκίνητο σαν την καινούρια BMW M2 δηλαδή.

BMW M2 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BMW όμως εξετάζει την δημιουργία μίας επιπλέον έκδοσης της M2, αυτή τη φορά με τετρακίνηση. Σύμφωνα με αναφορές στο BMW Blog, η γερμανική εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν αποφασίσει να λανσάρει την BMW M2 με σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Σε κάθε περίπτωση, η BMW θα πρέπει να εξετάσει τις κινήσεις της, κυρίως τις οικονομικές, και να ακούσει σε δεύτερο χρόνο του οπαδούς του μοντέλου που θέλουν διακαώς μία τετρακίνητη έκδοση της M2. Μην ξεχνάτε ότι οι αντίστοιχες εκδόσεις των M3 και M4 διαγράφουν πολύ καλή εμπορική πορεία.

BMW M2 4

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της έκδοσης θα είναι η αύξηση του βάρους. Η πισωκίνητη BMW M2 με το αυτόματο σασμάν ζυγίζει ακριβώς 1.725 κιλά, πράγμα που σημαίνει ότι μια τετρακίνητη εκδοχή θα ανεβάσει το βάρος στα 1.800 κιλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ένα σύστημα τετρακίνησης θα άνοιγε επιπλέον την «βεντάλια» δυνατοτήτων του μοντέλου, ειδικά όσον αφορά τις επιδόσεις. Και αυτό γιατί θα μπορούσε να αποκτήσει μια ισχυρότερη εκδοχή του 3λιτρου 6κύλινδρου σε σειρά S58, και από τους 460 ίππους και τα 550 Nm, να φτάσει τους 510 ίππους και τα 650 Nm των M3/M4 Competition.

BMW M2 6

Φυσικά, ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης δεν θα ξέφευγε από τις αξίες του M Division της BMW, με την γερμανική εταιρεία βέβαια να έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να κατασκευάσει ευχάριστα στην οδήγηση τετρακίνητα μοντέλα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ