Έρχεται η νέα Toyota GR Corolla με 300 ίππους

Toyota Corolla GR Sport 1

Η Toyota θα παρουσιάσει σύντομα την κορυφαία έκδοση επιδόσεων της Corolla και μέσα από μερικά καρέ ενός βίντεο επιβεβαιώνει την ύπαρξη μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων στο ιαπωνικό hot hatch.

Τον λογαριασμό της στο Instagram προτίμησε η Toyota USA για να μας δώσει μία ακόμα μικρή γεύση από την επερχόμενη GR Corolla. Στο βίντεο που ανέβασε για την εμπορική προώθηση του κουπέ GR 86, πέταξε μερικά καρέ με την GR Corolla και τα τριά πεντάλ στα πόδια του οδηγού.

Toyota GR Corolla 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό τον τρόπο η Toyota επιβεβαίωνει ότι η κορυφαία έκδοση GR της Corolla θα έχει χειροκίνητο σασμάν, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στους σκληροπυρηνικούς petrolheads γι' αυτή την επιλογή. Μην ξεχνάτε, ότι αυτός ο τύπος μετάδοσης αρχίζει σιγά να εξαφανίζεται για χάρη του αυτόματου.

Η νέα Toyota GR Corolla θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022 και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσεις στο τέλος του ίδιου έτους. Εφοδιάζεται με αρκετά μηχανικά μέρη από το GR Yaris, όπως το σύστημα τετρακίνησης και το κιβώτιο ταχύτητων, με τον 3κύλινδρο 1.600άρη τούρμπο να δυναμώνει ελαφρώς σε σχέση με το Yaris και να πλησιάζει σε ισχύ του 300 ίππους.

Toyota GR Corolla 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όσα teaser έχουμε δει έως τώρα, η νέα GR Corolla ξεχωρίζει αισθητικά από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με την εντονότερη εισαγωγή αέρα, τους νέους σκουρόχρωμους τροχούς από κράματα αλουμινίου και τα αεροδυναμικά πλευρικά μαρσπιέ.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα δούμε σίγουρα τις πρώτες μέρες του νέου έτους, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Toyota GR Corolla 3

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ