Έρχεται η νέα γενιά της Skoda Superb

skoda superb

Η νέα γενιά της Skoda Superb, αλλά και το νέο Kodiaq, θα φέρουν σύγχρονες τεχνολογίες και θα ενσωματώνουν ένα προηγμένο plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Στην τέταρτη γενιά του θα περάσει στις αρχές του 2024 η Skoda Superb, με την εταιρεία από την Τσεχία να εξοπλίζει το μοντέλο με ακόμα πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αποδοτικούς κινητήρες.

Στο επόμενο στάδιο ζωής του θα περάσει και το Skoda Kodiaq, το οποίο αφού υποβληθεί σε μια μεγάλης έκτασης αναβάθμιση, θα μπορεί να κοιτάξει με ακόμα μεγαλύτερες αξιώσεις τα μεσαία SUV της αγοράς.

Skoda superb
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμφότερες οι νέες γενιές των μοντέλων θα είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις βενζίνης και diesel. Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων θα υπάρχουν τούρμπο μοτέρ 1,5 και 2,0 λίτρων, ενώ για την diesel εκπροσώπηση θα φροντίζει ένας 1.600αρης και ένας 2λιτρος.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, θα αφορά στην παρουσία εξελιγμένων plug-in υβριδικών συστημάτων που θα «παντρεύουν» τις επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Skoda Kodiaq

Σημειώνεται ότι η Superb είναι εδώ και αρκετό καιρό διαθέσιμη με plug-in υβριδικό σύνολο, αλλά o συγκεκριμένος τύπος συστήματος κίνησης, στο Kodiaq, θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή Superb iV παράγει συνολικά 218 PS/400 Nm, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δλ., και ενσωματώνει μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 60 χλμ.

Skoda superb
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρέχουσα γενιά του σεντάν παράγεται στο εργοστάσιο της πόλης Έμντεν στη Γερμανία, αλλά ο διάδοχος θα κατασκευάζεται στην Μπρατισλάβα, δίπλα στο VW Passat. Και τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στην τελευταίας γενιάς πλατφόρμα της VW για θερμικά μοτέρ, την MQB Evo.

Θεωρείται βέβαιο ότι η νέα Skoda Superb θα φέρει πιο μοντέρνα εμφάνιση από το σημερινό μοντέλο, με νέα στιλιστικά στοιχεία στη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό θα απαντώνται τεχνολογίες τελευταίας γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ