Έρχεται η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Έρχεται η Alfa Romeo Giulia Zagato το 2023

Η Alfa Romeo ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της supercar, ωστόσο στα σκαριά έχει μία ακόμη έκπληξη για τους φίλους της, σε συνεργασία με τη διάσημη εταιρεία σχεδιασμού Zagato.

Alfa Romeo και Zagato έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους πολλές φορές στην υπεραιωνόβια ιστορία τους και έχουν χαρίσει στον κόσμο των τεσσάρων τροχών πραγματικά μοναδικές δημιουργίες.

Το παραπάνω θα γίνει ξανά πραγματικότητα για την δημιουργία ενός νέου σπορ αυτοκινήτου της Alfa Romeo με την θρυλική carozzeria να αποτελεί τον συνδετικό που θα υλοποιήσει την Giulia SWB Zagato.

 H TZ3 Stradale Zagato που δημιουργήθηκε το 2010 για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της Alfa Romeo και βασιζόταν στα μηχανικά μέρη ενός Dodge Viper

H TZ3 Stradale Zagato που δημιουργήθηκε το 2010 για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της Alfa Romeo και βασιζόταν στα μηχανικά μέρη ενός Dodge Viper
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η Alfa Romeo όσο και η Zagato κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά προς το παρόν αναφορικά με τη σχεδίαση και τις λεπτομέρειες του νέου σπορ αυτοκινήτου. Ωστόσο εξάπτουν τη φαντασία του κοινού με την Zagato να αναρτά στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης μια σκοτεινή εικόνα, στην οποία φαίνονται τα πίσω φωτιστικά σώματα της Giulia SWB που φέρει την υπογραφή της ιταλικής εταιρείας, η οποία σχεδιάζει αλλά και κατασκευάζει αυτοκίνητα.

Το όνομα του νέου σπορ αυτοκινήτου αποκαλύπτει από μόνο του κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, με την carozzeria να χρησιμοποιεί ως βάση της την υπάρχουσα 4θυρη Giulia και την πλατφόρμα της. Το συνθετικό «SWB» (Sort Wheel Base) μας δείχνει επίσης ότι θα υπάρχουν εκτεταμένες αλλαγές και στην πλατφόρμα Giorgio του ιταλικού sedan με στόχο να κοντύνει το μεταξόνιο.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato 2023
Η teaser εικόνα που δημοσίευσε η Zagato για την Alfa Romeo Giulia SWB
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το τελευταίο από μόνο του οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα πως η Giulia SWB Zagato θα είναι ένα coupe μοντέλο, αφού με τους εμπρός και πίσω τροχούς να έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για να διατηρηθούν οι πίσω πόρτες.

Η δημιουργία αυτής της ξεχωριστής coupe Alfa Romeo είχε επιβεβαιωθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά από τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ιταλών, Jean-Philippe Imparato, ο οποίος πρόσθεσε παράλληλα ότι θα είναι διαθέσιμη τόσο με συμβατικό όσο και με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης.

Το σχήμα του πίσω φωτιστικού σώματος ως μία ενιαία «λωρίδα» που θα διατρέχει όλο το πίσω μέρος από άκρη σε άκρη υπονοεί επίσης ότι η σχεδίαση της περιορισμένης παραγωγής Giulia SWB θα είναι αρκετά διαφορετική από την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιταλικής εταιρείας, ενώ δεν αποκλείεται να ενσωματώνονται σε αυτό και στοιχεία από το ένδοξο παρελθόν τόσο της Alfa Romeo όσο και της Zagato.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το συμβατικό μοντέλο δεν αναμένονται εκπλήξεις αναφορικά με τον κινητήρας που θα φέρει με τον υπετροφοδοτούμενο V6 των 2,9 λίτρων να βρίσκει τον δρόμο του κάτω από το καπό της νέας Alfa Romeo, ενώ δεν αποκλείεται να έχει δεχτεί και κάποιες βελτιώσεις και να αποδίδει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ από τους 540 ίππους της Giulia GTA.

Αναφορικά με την ηλεκτρική έκδοση αναφορές στο Διαδίκτυο κάνουν λόγο για δάνειο του συστήματος που έχει εξελίξει η Maserati με τουλάχιστον δύο ηλεκτρικούς κινητήρες να φροντίζουν για την παροχή της απαραίτητης ισχύος. Η αποκάλυψη της
Giulia SWB Zagato αναμένεται εντός της επόμενης χρονιάς.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ